Το δημοφιλές παιχνίδι EVE Online ανακοίνωσε συνεργασία με το…Excel του Microsoft Office

Το απόλυτο gaming cross-over;
06 Μαΐου 2022 22:50
Το δημοφιλές παιχνίδι EVE Online ανακοίνωσε συνεργασία με το…Excel του Microsoft Office

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με το πόσο βάθος έχει το EVE Online και το πόσο σύνθετο μπορεί να γίνει, αρκεί να γνωρίζετε πως η κοινότητά του το αποκαλεί κοροϊδευτικά «λογιστικά φύλλα στο διάστημα». Τώρα, η CCP Games φαίνεται πως πήρε στα σοβαρά τον χαρακτηριστικό, αφού ανακοίνωσε ένα απίστευτο cross-over. Όχι, δεν έρχονται ήρωες τις Marvel ή διασημότητες σαν άλλο Fortnite, αντιθέτως το EVE Online υποδέχεται το ίδιο το Excel του Microsoft Office!

Συγκεκριμένα, κατά το FanFest 2022 σόου της, η ομάδα ανάπτυξης αποκάλυψε πως συνεργάζεται με την Microsoft, για να δημιουργήσει ένα επίσημο Excel API, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ευκολία όλοι οι παίκτες του EVE Online. Μέσα από το εν λόγω χαρακτηριστικό, το οποίο για την ώρα βρίσκεται σε πρώιμη μορφή, οι παίκτες θα μπορούν να εισάγουν όλων των ειδών τα δεδομένα και τα στατιστικά από το παιχνίδι τους στο πρόγραμμα της Microsoft για να κάνουν τους απαραίτητους υπολογισμούς και να πετύχουν τους στόχους τους.

Η παρουσίαση σε κάποιον μη-μυημένο μοιάζει σχεδόν σουρεαλιστική, αφού για περίπου 30 λεπτά οι developers βρισκόντουσαν στη σκηνή μπροστά από γραφικές συναρτήσεις, εξηγώντας τα πάντα, από τις περιφερειακές αποδόσεις εξόρυξης μεταλλευμάτων, μέχρι τα ποσοστά κατασκευής πλοίων με την πάροδο του χρόνου. Βέβαια, το κοινό δεν ενοχλήθηκε καθόλου, αφού ίσα-ίσα χειροκρότησε παθιασμένα την αποκάλυψη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη παρουσίαση, η οποία ακολουθεί παρακάτω.