Αναλυτής αποκαλύπτει πόσα εκατομμύρια έχασε η Square Enix από τα Marvel παιχνίδια

Και αυτό εξηγεί την χαμηλή τιμή πώλησης των στούντιο
04 Μαΐου 2022 20:23
Αναλυτής αποκαλύπτει πόσα εκατομμύρια έχασε η Square Enix από τα Marvel παιχνίδια

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ώρες η Square Enix ανακοίνωσε πως πουλά όλα της τα δυτικά στούντιο στην Embracer. Κάπως έτσι, η κολοσσιαία σουηδική εταιρία απέκτησε την Crystal Dynamics, την Eidos-Montréal και την Square Enix Montréal, οι οποίες εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά αντίστοιχα, καθώς και τα Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain και άλλα IPs για 300 εκατομμύρια δολάρια.

Η τιμή αυτή συζητήθηκε πάρα πολύ από τη gaming κοινότητα, με πολλούς να πιστεύουν πως το ποσό είναι αρκετά μικρό, μπροστά στις κινήσεις δισεκατομμυρίων που έχουμε δει από κολοσσούς όπως η Microsoft και η Sony. Τώρα, ο αναλυτής David Gibson της MST Financial, ο οποίος στο παρελθόν είχε αποκαλύψει ξανά εσωτερικές πληροφορίες για τα δρόμενα στη Square Enix, έφερε στα φώτα της δημοσιότητας τον πραγματικό λόγο για την τόσο μικρή τιμή.

Σύμφωνα με το σχετικό του tweet, για την χαμηλή τιμή πώλησης ευθύνεται η Marvel ή για την ακρίβεια τα δύο Marvel παιχνίδια που κυκλοφόρησε η Square Enix τελευταία, το Marvel’s Avengers και το Marvel's Guardians of the Galaxy. Όπως αποκάλυψε ο David, τα δύο αυτά projects άνοιξαν μια μαύρη τρύπα 200 εκατομμυρίων στο πορτοφόλι της ιαπωνικής εταιρίας.

Αναλυτικότερα, τόνισε:

Η Marvel. Αυτός είναι ο λόγος που η Square πούλησε τις αμερικανικές ομάδες της για 300 εκατομμύρια δολάρια. Επειδή σε λιγότερο από δύο χρόνια έχασαν 200 εκατομμύρια δολάρια σε δύο Marvel παιχνίδια.

Ωστόσο, και πάλι μοιάζει με πολύ μικρή τιμή δεδομένης της πιθανότητας για 4 AAA κυκλοφορίες.

Για την ιστορία, πριν πουλήσει τα στούντιο, η Square Enix είχε προέβη σε δημόσιες βαρύγδουπες δηλώσεις σχετικά με την «απογοητευτική» εμπορική πορεία του Marvel’s Avengers, δηλώνοντας εμμέσως πως η Crystal Dynamics ήταν το λάθος στούντιο για το project. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Συγχρόνως, όπως σας είχαμε ενημερώσει, τον Φεβρουάριο η Square Enix είχε δηλώσει πως ήταν δυσαρεστημένη και με την εμπορική πορεία του Marvel's Guardians of the Galaxy, παρόλο που οι κριτικές που έλαβε αρχικά ήταν θετικές.