Το FIFA 22 ξεκινάει τις δοκιμές για cross-play ματς μεταξύ PlayStation και Xbox

Στο άμεσο μέλλον
04 Μαΐου 2022 00:49
Το FIFA 22 ξεκινάει τις δοκιμές για cross-play ματς μεταξύ PlayStation και Xbox

Όπως ανακοίνωσε η EA, σύντομα οι κάτοχοι PlayStation 5 και Xbox Series X ή Xbox Series S θα μπορούν να παίξουν κανονικά αγώνες μεταξύ τους, παρόλο που δεν έχουν το παιχνίδι στην ίδια πλατφόρμα. Συγκεκριμένα, στο «άμεσο μέλλον» θα λάβει χώρα μια δοκιμή της cross-play λειτουργίας, η οποία θα αφορά τα απλά Online Friendlies, για να παίζετε φιλικούς αγώνες με φίλους σας από άλλες κονσόλες, καθώς και τα Online Seasons για να μπορείτε να σκαρφαλώσετε στα Online Seasons Divisions ενάντια σε παίκτες απ’ όλες τις πλατφόρμες.

Η EA τόνισε πως ο περιορισμός του cross-play σε αυτά τα δύο modes για τη φάση της δοκιμής είναι για να μειωθούν οι πιθανότητες να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα. Μάλιστα, η εταιρία δεν σκοπεύει γενικά να αναγκάσει τους παίκτες να παίζουν με cross-play matchmaking, αφού μέσα από το κεντρικό μενού θα μπορεί να απενεργοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου η λειτουργία. Σημειώνεται επίσης ότι έχουν προστεθεί σχετικές ενδείξεις για όταν κάποιος παίκτης προέρχεται από άλλη πλατφόρμα, αλλά η EA ξεκαθαρίζει πως το cross-play θεωρητικά δε θα πρέπει να έχει καμία άμεση επίπτωση στο gameplay αυτό καθ’ αυτό.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η δοκιμή του cross-play, αλλά η εταιρία υποσχέθηκε πως σύντομα θα αποκαλύψει περισσότερα, ενώ θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση μέσα στο παιχνίδι. Όπως φαίνεται, λοιπόν, το πολυπόθητο χαρακτηριστικό που θα ενώσει παρέες σύντομα θα καταφθάσει και στην εξαιρετικά δημοφιλής ποδοσφαιρική σειρά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το όλο εγχείρημα μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, το FIFA 22 είναι και ένα από τα δωρεάν παιχνίδια του μήνα στο PlayStation Plus, όπως σας ενημερώσαμε, ενώ σύντομα αναμένεται να καταφθάσει και στο Xbox Game Pass.