ΦΗΜΗ: Το νέο PS Plus θα έχει Game Trials για όλα τα μεγάλα καινούργια παιχνίδια

Νέες πληροφορίες για τη συνδρομητική υπηρεσία
28 Απριλίου 2022 16:43
ΦΗΜΗ: Το νέο PS Plus θα έχει Game Trials για όλα τα μεγάλα καινούργια παιχνίδια

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, στις 22 Ιουνίου του 2022 θα κάνει το ντεμπούτο του το ανανεωμένο PlayStation Plus, το οποίο θα είναι μια συνδρομητική υπηρεσία τριών βαθμίδων που θα ενώσει το υπάρχων PlayStation Plus και το PlayStation Now, τόσο για τους κατόχους PS4 όσο και για τους κατόχους PS5.

Ωστόσο, παρόλο που η ημερομηνία αυτή πλησιάζει ακόμη υπάρχουν άλυτες απορίες, όπως για παράδειγμα το τι ακριβώς θα είναι τα Game Trials που θα προσφέρει η ακριβότερη PlayStation Plus Premium συνδρομή.

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα ήρθε να δώσει το μέσο Game Developer, το οποίο αποκάλυψε πως η Sony θα υποχρεώνει τους developers να παρέχουν δωρεάν δοκιμαστικές εκδόσεις, με περιεχόμενο τουλάχιστον δύο ωρών, αν το παιχνίδι τους κοστίζει πάνω από €33. Αυτά τα trials δεν θα αφορούν τα παιχνίδια που είναι ήδη διαθέσιμα ή τους PlayStation VR τίτλους, αλλά αποκλειστικά τις νέες κυκλοφορίες.

Το αρχικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι η απαίτηση αυτή ενδέχεται να επιβαρύνει τις μικρές ομάδες ανάπτυξης που έχουν περιορισμένους πόρους, ωστόσο ο Ethan Gach του Kotaku αποκάλυψε πως το PlayStation θα αναθέτει σε μια ειδική ομάδα του PlayStation Store να δημιουργεί τις δοκιμαστικές αυτές εκδόσεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι δε θα χρειάζεται κάτι επιπλέον από τους developers.

Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφερθεί πως σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επιτρέπονται και ειδικά τροποποιημένα demos, αντί για ένα απλό trial των δύο πρώτων ωρών του αρχικού παιχνιδιού. Ωστόσο, όπως επισημαίνει πάντα το δημοσίευμα του μέσου, οι developers θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να κυκλοφορούν το trial εντός τριών μηνών από την αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας του κάθε παιχνιδιού, με τη δοκιμαστική έκδοση να μένει διαθέσιμη τουλάχιστον έναν χρόνο για τους ενδιαφερόμενους παίκτες.

Τέλος, σημειώνεται πως οι developers θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν και άλλες προωθητικές ενέργειες πέραν της νέας βαθμίδας του PlayStation Plus, όπως τα δωρεάν Σαββατοκύριακα.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, οι συνδρομητές του PlayStation Plus Premium θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν για τουλάχιστον δύο ώρες όλα τα καινούργια AAA παιχνίδια που κυκλοφορούν στο οικοσύστημα. Βέβαια, η Sony δεν έχει αποκαλύψει επίσημα τα σχέδιά της σχετικά με το εν λόγω χαρακτηριστικό, οπότε σας προτείνουμε να είστε επιφυλακτικοί με τις παραπάνω πληροφορίες.