Σαρώνουν σε πωλήσεις τα Xbox Series X|S – Νίκησαν τα Switch και PS5 το 2022 μέχρι στιγμής

Όσον αφορά τα έσοδα στην αμερικανική αγορά
26 Απριλίου 2022 22:32
Σαρώνουν σε πωλήσεις τα Xbox Series X|S – Νίκησαν τα Switch και PS5 το 2022 μέχρι στιγμής

Το NPD Group μόλις δημοσίευσε τα νέα του στατιστικά στοιχεία για τις πωλήσεις της gaming βιομηχανίας στην αγορά της Αμερικής, γνωστοποιώντας πως τα Xbox Series X και Xbox Series S ήταν οι εμπορικότερες κονσόλες του Μαρτίου, αλλά και του πρώτου τριμήνου του 2022 γενικότερα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Microsoft κατέγραψε τον καλύτερο Μάρτιο στην ιστορία της, αφού οι next-gen κονσόλες της καταφέραν να γεμίσουν τα ταμεία με περισσότερα έσοδα από ποτέ, ενώ πουλήθηκαν και περισσότερες Xbox κονσόλες από κάθε άλλο Μάρτιο. Προηγουμένως το ρεκόρ για τις πωλήσεις Xbox κονσολών ήταν ο Μάρτιος του 2011 στην εποχή του Xbox 360, ενώ το ρεκόρ για τον Μάρτιο με τε περισσότερα έσοδα για το Xbox επιτεύχθηκε το 2014.

Το αξιοσημείωτο είναι πως τα Xbox Series X|S ήταν οι κονσόλες που έφεραν τα περισσότερα έσοδα σε δολάρια από τις πωλήσεις τους όχι μόνο τον Μάρτιο, αλλά και σε όλο το πρώτο τρίμηνο του 2022, ξεπερνώντας τόσο το PS5 και όσο το Nintendo Switch. Βέβαια, ο τελικός αριθμός των Switch κονσολών που πουλήθηκε σε αυτό το διάστημα ήταν μεγαλύτερος, αλλά μιας και πρόκειται για οικονομικότερη κονσόλα, το Xbox διατήρησε την πρωτιά στην προαναφερθέντα κατηγορία.

Ο αναλυτής του NPD, Mat Piscatella, επισήμανε βέβαια πως οι gaming κονσόλες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με το stock. Όπως φαίνεται λοιπόν, η Microsoft ήταν σε θέση να καλύψει αποτελεσματικότερα την υψηλή ζήτηση από τη Sony, αφού τελευταία το stock του Xbox Series X είναι πολύ βελτιωμένο, ενώ το Xbox Series S υπάρχει σχεδόν πάντα διαθέσιμο στα καταστήματα.

Όσον αφορά τις πωλήσεις παιχνιδιών, το Elden Ring ήταν ξανά το κορυφαίο παιχνίδι του μήνα και παραμένει η εμπορικότερη κυκλοφορία του 2022 μέχρι στιγμής στην αγορά της Αμερικής. Συνεχίζοντας, το Gran Turismo 7 έκανε το ντεμπούτο του στη δεύτερη θέση των charts, καταφέρνοντας να θέσει το νέο ρεκόρ όλων των εποχών για τις launch πωλήσεις του franchise σε δολάρια.

Ακολουθούν αναλυτικά οι κυκλοφορίες με τις περισσότερες πωλήσεις στην Αμερικανική αγορά τον Μάρτιο του 2022.

  1. Elden Ring
  2. Gran Turismo 7
  3. Kirby and the Forgotten Land*
  4. MLB: The Show 22
  5. Horizon II: Forbidden West
  6. Pokemon Legends: Arceus*
  7. WWE 2K22*
  8. Mario Kart 8*
  9. Call of Duty: Vanguard
  10. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin
  11. Tiny Tina’s Wonderlands*
  12. Ghostwire: Tokyo
  13. FIFA 22
  14. Minecraft
  15. Madden NFL 22
  16. Triangle Strategy*
  17. Mario Party Superstars*
  18. Super Smash Bros. Ultimate*
  19. Animal Crossing: New Horizons*
  20. Assassin’s Creed: Valhalla

*Δεν περιλαμβάνονται οι ψηφιακές πωλήσεις