Τα Xbox Series X|S πουλάνε πολύ καλύτερα απ’ ότι το Xbox 360

Και η Microsoft ευχαριστεί την κοινότητα
22 Απριλίου 2022 17:59
Τα Xbox Series X|S πουλάνε πολύ καλύτερα απ’ ότι το Xbox 360

Όπως φαίνεται, μετά το στραβοπάτημα του launch του Xbox One, το Xbox κατάφερε επιτέλους να ορθοποδήσει με την κυκλοφορία των Xbox Series X|S. Συγκεκριμένα, αν λάβουμε υπόψη τους πρώτους 17 μήνες στην αγορά, η νέα οικογένεια κονσολών της Microsoft πουλά πολύ καλύτερα από το Xbox 360, το οποίο βέβαια παραμένει η πιο επιτυχημένη κονσόλα της αμερικανικής εταιρίας μέχρι σήμερα, όσον αφορά τις lifetime πωλήσεις.

Συγκεκριμένα, το VGChartz αποκάλυψε πως μέσα στους πρώτους 17 μήνες τους, τα Xbox Series X|S έχουν πουλήσει 13.87 εκατομμύρια, την ώρα που στο ίδιο χρονικό διάστημα από το launch του, το Xbox 360 είχε πουλήσει μόλις 9.38 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει πως το προβάδισμα της νέας γενιάς κονσολών της Microsoft αγγίζει τα 4.49 εκατομμύρια συστήματα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως το Xbox δεν έχει ανακοινώσει επίσημα στατιστικά στοιχεία για τις πωλήσεις των Xbox Series X|S, οπότε τα παραπάνω νούμερα αποτελούν εκτιμήσεις του VGChartz. Ωστόσο, περιέργως δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Xbox σχολίασαν το γεγονός στο Twitter, κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως η αναφορά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο λόγος γίνεται για τον Aaron Greenberg, επικεφαλής του marketing για τα παιχνίδια του Xbox, ο οποίος ευχαρίστησε τους fans, λέγοντας:

Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν στην υποστήριξη της ανάπτυξης και της υιοθέτησης του Xbox σε αυτή τη γενιά μέχρι στιγμής. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και ελπίζουμε ότι το stock θα συνεχίσει να βελτιώνεται παγκοσμίως.

Συγχρόνως, ο Josh Munsee, ο οποίος επίσης εργάζεται στο marketing τμήμα του Xbox, πρόσθεσε:

Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει, αλλά τόσοι πολλοί άνθρωποι δούλεψαν τόσο σκληρά για να αντιστρέψουν το μομέντουμ με την κυκλοφορία αυτών των κονσολών, μετά το ντεμπούτο του Xbox One.

Για την ιστορία, το Xbox 360 ολοκλήρωσε τη γενιά, έχοντας πουλήσει περισσότερες από 84 εκατομμύρια κονσόλες. Μένει να δούμε αν τα Xbox Series X|S θα συνεχίσουν να προπορεύονται και να το ξεπεράσουν, για να διεκδικήσουν μια θέση στην δεκάδα των πιο επιτυχημένων κονσολών όλων των εποχών.