Εκτός Ubisoft ο βετεράνος director των Far Cry 3 και Assassin's Creed: Brotherhood

Αποχώρησε μετά από 20 χρόνια
17 Απριλίου 2022 14:03
Εκτός Ubisoft ο βετεράνος director των Far Cry 3 και Assassin's Creed: Brotherhood

Μετά τον επικεφαλής του στούντιο του Division, τον επικεφαλής του Far Cry franchise και τον director του Assassin's Creed Valhalla, οι σημαντικές αποχωρήσεις από τη Ubisoft συνεχίζονται. Συγκεκριμένα, ο Patrick Plourde, ο οποίος εργαζόταν στη γαλλική εταιρία για περίπου 20 χρόνια, ανακοίνωσε τώρα το επόμενο βήμα της καριέρας του.

Πρόκειται για τον director του πολύ ιδιαίτερου Child of Light, του λατρεμένου Assassin's Creed: Brotherhood από την τριλογία του Ezio, καθώς και για τον co-director του Far Cry 3 και του Watch Dogs 2. Ο Patrick ξεκίνησε την καριέρα του στη Ubisoft ως level designer στο Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown, ενώ εργάστηκε στη συνέχεια ως game designer στο Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas και στο αρχικό Assassin's Creed. Παράλληλα, ήταν lead designer στο Assassin's Creed II, ενώ έχει συνεισφέρει και σε πολλές άλλες σειρές όπως στα Anno, Rayman και Trials.

Ο Patrick αποκάλυψε πως θα αφήσει τη Ubisoft, για να ανοίξει μια δική του ανεξάρτητη εταιρία για δημιουργική καθοδήγηση, δηλώνοντας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

Rainbow Six Vegas, Assassin’s Creed, Far Cry 3, Child of Light, Watch Dogs 2…η συνεργασία με όλους στη Ubisoft για αυτά τα υπέροχα παιχνίδια ήταν προνόμιο! Τώρα είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ μαζί σας ότι ξεκινάω τη δική μου ανεξάρτητη εταιρία δημιουργικής καθοδήγησης, οπού θα συνεχίσω να εργάζομαι με τη Ubisoft και θα αφιερώνω χρόνο και σε ορισμένα προσωπικά μου projects.

Μιλώντας στο Axios, ένας αντιπρόσωπος της Ubisoft πρόσθεσε:

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Patrick αποχωρεί από την Ubisoft, αλλά θα συνεχίσει να παρέχει συμβουλές σε ορισμένους από τους creative directors μας, κατόπιν αιτήματός τους, καθώς και στη συντακτική ομάδα για ορισμένα projects.

Για την ιστορία, όπως και η Activision Blizzard, έτσι και η Ubisoft είναι αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα τους τελευταίους μήνες, με αντίστοιχα σκάνδαλα για περιστατικά κακοποίησης, τα οποία έχουν οδηγήσει σε πολλές αποχωρήσεις. Ο Patrick στην προκυμμένη περίπτωση φαίνεται πως θα συνεχίσει να βοηθά την εταιρία, αλλά δεν παύει να μεγαλώνει περεταίρω τη λίστα των βετεράνων που έχει χάσει η γαλλική εταιρία πρόσφατα.