Το internet πιστεύει πως το PlayStation θα εξαγοράσει το στούντιο του Hideo Kojima

Η εικόνα που έκανε τις εικασίες να φουντώσουν
14 Απριλίου 2022 14:56
Το internet πιστεύει πως το PlayStation θα εξαγοράσει το στούντιο του Hideo Kojima

Εδώ και μερικές ώρες οι εικασίες στα gaming forums έχουν φουντώσει, με ορισμένους να πιστεύουν πως η Sony σκοπεύει να εξαγοράσει την Kojima Productions.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ένας παρατηρητικός χρήστης του Resetera ανακάλυψε πως η Sony άλλαξε το κεντρικό εικαστικό των PlayStation Studios στην επίσημη ιστοσελίδα της. Πλέον σε αυτό εμφανίζεται ο Sam του Norman Reedus, ο οποίος είναι ο κεντρικός πρωταγωνιστής του Death Stranding.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες στο εικαστικό είναι από παιχνίδια των first-party στούντιο που ανήκουν στη Sony, όπως για παράδειγμα ο Kratos που αντιπροσωπεύει τη Santa Monica και η Ellie τη Naughty Dog.

Το προηγούμενο εικαστικό των PlayStation Studios, χωρίς το Death Stranding:

Το νέο εικαστικό των PlayStation Studios, το οποίο προσθέτει το Death Stranding και ανανεώνει το εικαστικό του MLB, του Horizon και του Gran Turismo:

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν είχε διαρρεύσει με παρόμοιο τρόπο η εξαγορά της Bluepoint Games, όταν η Sony ανάρτησε καταλάθος ένα banner των PlayStation Studios που την περιλάμβανε.

Από την άλλη, πολλοί αναφέρουν πως η εικόνα του Death Stranding απλά αντιπροσωπεύει το XDEV στούντιο. Πρόκειται για την ειδική ομάδα των PlayStation Studios που συνεργάζεται με third-party developers και η οποία ευθύνεται για τη συνεργασία με την From Software στο Bloodborne και με την Kojima Productions στο Death Stranding.

Το τι πρόκειται να συμβεί, μάλλον θα το μάθουμε σύντομα, αφού η Sony έχει δηλώσει επίσημα πως θα κάνει περισσότερες εξαγορές.

Για την ιστορία, ο Hideo Kojima που είναι ηλικίας 58 ετών δραστηριοποιείται στη gaming βιομηχανία από το 1986, όταν και τον είχε προσλάβει η Konami. Μεταξύ άλλων θεωρείται ένας από τους πατέρες του stealth genre, το οποίο έφερε στο προσκήνιο μέσα από τη σειρά Metal Gear. Παράλληλα, είναι γνωστός και για τη σειρά Zone of the Enders, καθώς και για τίτλους όπως το Snatcher, το Policenauts, την τεράστια επιρροή του στο horror genre μέσα από το P.T., για τη συνεισφορά του στο Castlevania: Lords of Shadow και φυσικά για το πιο πρόσφατο project του, το Death Stranding.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Kojima έχει βραβευτεί μέχρι και με Guinness World Records, αφού είναι ο game director με του περισσότερους ακόλουθους σε Twitter και Instagram.