Η CD Projekt Red εξηγεί γιατί άλλαξε στην Unreal Engine 5

“H Unreal Engine 5 μπορεί να προσφέρει ένα επιθυμητό επίπεδο σταθερότητας”
06 Απριλίου 2022 10:27
Η CD Projekt Red εξηγεί γιατί άλλαξε στην Unreal Engine 5

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του νέου Witcher παιχνιδιού, η CD Projekt Red, μέσα από το επίσημο site της δήλωσε πως το παιχνίδι φτιάχνεται με την Unreal Engine 5. Ωστόσο, αυτή η αποκάλυψή της γέννησε αρκετά ερωτήματα στο χώρο, όπως το γιατί να αλλάξει μηχανή γραφικών.

Τώρα, η εταιρία επιστρέφει με νέες δηλώσεις, αφού ο Pawel Zawodny, CTO της CD Projekt, μίλησε στο stream “The State of Unreal”, για τη νέα μηχανή γραφικών.

Ήταν η στροφή προς την υποστήριξη ανοιχτού κόσμου που κέντρισε το ενδιαφέρον μας με την Unreal Engine 5. Αυτό ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για εμάς όπου θέλουμε πραγματικά να δούμε πώς η εμπειρία μας στη δημιουργία παιχνιδιών ανοιχτού κόσμου συνδυάζεται με όλη τη μηχανική δύναμη της Epic.

O Zawodny συνέχισε τις δηλώσεις του και εξήγησε ότι η ομάδα ανάπτυξης θα συνεργαστεί στενά με την Epic, ώστε να δουλέψουν μαζί στη μηχανή γραφικών, για να επιτευχθεί κάτι εξαιρετικό. Μάλιστα, ο Art Director της CD Projekt Red, Jakub Knapik, σημείωσε ότι χάρη στη συνεργασία της Epic με άλλα στούντιο υπάρχουν ήδη πολλά επιθυμητά χαρακτηριστικά στην Unreal Engine 5.

Το γεγονός ότι η Unreal χρησιμοποιείται από πολλές ομάδες ανάπτυξης στον κόσμο, έχει πολλές προοπτικές στον σχεδιασμό και αυτό βοηθάει στο να είναι πιο ευέλικτη. Ως εκ τούτου, η CDPR θα επωφεληθεί από τις ιδέες άλλων χρηστών της Unreal.

Τέλος, ο game director, Jason Slama, σημείωσε επίσης ότι τα open world παιχνίδια απαιτούν μια πραγματικά σταθερή μηχανή γραφικών, λόγω του όγκου τους, υποδηλώνοντας έτσι ότι η Unreal Engine 5 μπορεί να προσφέρει ένα πολύ επιθυμητό επίπεδο σταθερότητας.