Το cover ενός τραγουδιού από Kirby παιχνίδι κέρδισε βραβείο Grammy

Μια σπάνια διάκριση
04 Απριλίου 2022 09:48
Το cover ενός τραγουδιού από Kirby παιχνίδι κέρδισε βραβείο Grammy

Πριν μερικές ώρες πραγματοποιήθηκε η 64η ετήσια τελετή απονομής των μουσικών βραβείων Grammy, τα οποία μεταξύ άλλων τίμησαν και τον Kirby! Ναι, ο λατρεμένος χαρακτήρας έχει πλέον και βραβείο Grammy…περίπου.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο πανίσχυρος και συνάμα χαριτωμένος ροζ χαρακτήρας της Nintendo βοήθησε τον Charlie Rosen και τον Jake Silverman να κερδίσουν το βραβείο για την καλύτερη διασκευή, ορχηστρική ή ακαπέλλα, για το cover του κομματιού Meta Knight’s Revenge από το retro παιχνίδι του Super NES, Kirby Superstar (1996).

Η διασκευή των δύο μουσικών εκτελέστηκε από την 8-Bit Big Band, μια ορχήστρα που απαρτίζεται από 30 έως 65 μέλη και η οποία όπως προδίδει και το όνομά της ειδικεύεται σε ενναλακτικές εκδοχές μουσικών κομματιών από βιντεοπαιχνίδια.

Μπορείτε να ακούσετε την jazz εκδοχή του κομματιού που κατάφερε να διακριθεί, μέσα από τον παρακάτω player.

Αξίζει να σημειωθεί πως σπάνια βλέπουμε μουσική από βιντεοπαιχνίδια στα Grammy, οπότε η νίκη του Kirby είναι αξιοσημείωτη. Για την ιστορία, το 2011 το κομμάτι Baba Yetu από το Civilization IV κατάφερε να κερδίσει Grammy, μετά την επανακυκλοφορία του σε ξεχωριστό άλμπουμ. Συγχρόνως, το 2012 το soundtrack του Journey ήταν υποψήφιο, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Να σας υπενθυμίσουμε πως το πιο πρόσφατο παιχνίδι της σειράς, το Kirby and the Forgotten Land, έκανε το ντεμπούτο του τον προηγούμενο μήνα για το Nintendo Switch. Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον τίτλο πατώντας εδώ θα βρείτε το αναλυτικό review των Unboxholics, το οποίο επιμελήθηκε ο Γιώργος Πρίτσκας.

Tags: