Το νέο update του Horizon Forbidden West κάνει τα loading times μικρότερα

Ενώ φέρνει περεταίρω βελτιώσεις για την ποιότητα της εικόνας
30 Μαρτίου 2022 18:31
Το νέο update του Horizon Forbidden West κάνει τα loading times μικρότερα

Η Guerrilla Games μόλις έκανε διαθέσιμο το patch 1.09 του Horizon Forbidden West.

Πρόκειται για το δεύτερο update καταφθάνει μέσα στο Μάρτιο, καθώς το στούντιο συνεχίζει να βελτιώνει την εμπειρία στα PS4 και PS5.

Ξεκινώντας με τις τεχνικές βελτιώσεις, η ομάδα ανάπτυξης αναφέρει πως έχει εξαλείψει διάφορα θέματα που προκαλούσαν crashes, ενώ έκανε και τα loading screens μικρότερα. Παράλληλα, η προσπάθεια να βελτιωθεί η ποιότητα της εικόνας και ειδικότερα το τρεμόπαιγμα των γραφικών συνεχίζεται. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει οι εξής αλλαγές σχετικά με αυτό το σοβαρό θέμα, το οποίο ταλαιπωρεί ειδικότερα τους κατόχους PS5 στο Performance Mode:

Rendering Changes

  • Removed over-sharpening in both Resolution and Performance modes.
  • Reduced the “Saturation Boost” that could occur during motion blur.
  • Added Temporal Filtering to the Cinematic Quality Depth-of-Field filter.
  • Tuned the V-Sync frame pacing.
  • Improved the average dynamic resolution by refining the frame feedback loop.
  • Improved the Screen Space Shadows for very thin objects such as grass blades.
  • Balanced the noise reduction of the Screen Space Ambient Occlusion.

Content Changes

  • Reduced the amount of animation on foliage such as clovers, sorrel and the red cover grass to over distance to reduce noise.
  • Reduced brightness of the white tips of the red cover grass to reduce noise over distance.

Συγχρόνως, η Guerrilla ζήτησε από τους χρήστες να παίζουν με την τηλεόρασή τους στο “Game Mode”, καθώς και να κλείσουν το sharpening φίλτρο από το μενού της.  

Πέρα από τις τεχνικές βελτιώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν πολλά bug fixes για main και side quests, το στούντιο διόρθωσε και ένα πρόβλημα που απέτρεπε το ποσοστό ολοκλήρωσης στο Notebook να φτάσει στο 100%, τρελαίνοντας του Completionists. Επιπροσθέτως, βελτιώθηκε η ισορροπία διαφόρων combat μηχανισμών, προβλήματα με τη μουσική, καθώς και θέματα που επέτρεπαν στους παίκτες να αποφύγουν boss fights με το mount τους.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τη λίστα με όλες τις αλλαγές, τις βελτιώσεις και τις προσθήκες στο επίσημο subreddit του παιχνιδιού πατώντας εδώ.

Να σας υπενθυμίσουμε πως μπορείτε να βρείτε το review των Unboxholics για το Horizon Forbidden West, το οποίο επιμελήθηκε ο υπογράφων μαζί με τον Σάκη Κάρπα, πατώντας εδώ. Συγχρόνως, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Σάκη και τον Αλέκο να απολαμβάνουν τη νέα περιπέτεια της Aloy στη μέση ενός δάσους πατώντας εδώ.