PlayStation: Στο gaming δε θα κυριαρχήσουν οι συνδρομές όπως τα Spotify και Netflix

Δε θα συμβεί ότι και στη μουσική βιομηχανία ή τον κινηματογράφο
29 Μαρτίου 2022 21:12
PlayStation: Στο gaming δε θα κυριαρχήσουν οι συνδρομές όπως τα Spotify και Netflix

Τα τελευταία χρόνια οι συνδρομητικές υπηρεσίες έχουν γίνει μια αρκετή δημοφιλής επιλογή για πολλούς gamers, προσφέροντας νέους τίτλους σε μηνιαία βάση. Συγκεκριμένα, στις αρχές της χρονιάς το Xbox ανακοίνωσε πως το Game Pass έχει ξεπεράσει τους 25 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ το PlayStation Plus από την άλλη μετρά πάνω από 48 εκατομμύρια μέλη.

Ωστόσο, παρά την ανοδική πορεία που διαγράφει το επιχειρηματικό μοντέλο των συνδρομών, το PlayStation δεν πιστεύει πως πρόκειται για το μέλλον της βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του τμήματος, Jim Ryan, ξεκαθάρισε αρχικά πως αναμένει η βάση συνδρομητών του PlayStation Plus να αυξηθεί μελλοντικά. Ωστόσο, δε θεωρεί ότι το μοντέλο θα κυριαρχήσει, όπως έγινε για παράδειγμα στη μουσική βιομηχανία με το Spotify ή στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο με το Netflix.

Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής του PlayStation δήλωσε:

Οι συνδρομές έχουν σίγουρα αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία τα τελευταία χρόνια.  Ο αριθμός των συνδρομητών μας στο PlayStation Plus αυξήθηκε από μηδέν το 2010, σε πλέον 48 εκατομμύρια. Μάλιστα αναμένουμε ότι θα δούμε περαιτέρω αύξηση όσον αφορά τον αριθμό των συνδρομητών των υπηρεσιών μας.

Ωστόσο, το μέσο των βιντεοπαιχνιδιών είναι τόσο διαφορετικό από τη μουσική και τη γραμμική ψυχαγωγία που δε νομίζω ότι θα το δούμε να πηγαίνει στα επίπεδα που βλέπουμε με το Spotify και το Netflix.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο μια συνέντευξης που παραχώρησε ο Ryan στο gamesindustry.biz, με αφορμή την ανακοίνωση του ανανεωμένου PlayStation Plus. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές που ετοιμάζει η Sony πατώντας εδώ.