Γιατί το νέο PlayStation Plus Premium δε θα έχει Day One παιχνίδια; – Η Sony απαντά

Νέες δηλώσεις από τον Jim Ryan
29 Μαρτίου 2022 17:27
Γιατί το νέο PlayStation Plus Premium δε θα έχει Day One παιχνίδια; – Η Sony απαντά

Πριν από λίγα λεπτά οι φήμες επιτέλους επιβεβαιώθηκαν. Η Sony ανακοίνωσε και επίσημα πως σκοπεύει να συγχωνεύσει τα PlayStation Plus και PlayStation Now αυτό το καλοκαίρι, δημιουργώντας μια νέα συνδρομητική υπηρεσία τριών βαθμίδων.

Το νέο αυτό PlayStation Plus στις Extra και Premium βαθμίδες του θα δίνει στους συνδρομητές τη δυνατότητα να κατεβάσουν και να απολαύσουν έναν κατάλογο 400 παιχνιδιών των PS4 και PS5, ενώ οι Premium συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση και σε μια retro βιβλιοθήκη με παιχνίδια των PS1, PS2, PS3 (μέσω streaming) και PSP. Η πρόταση της Sony, λοιπόν, θυμίζει αρκετά το Xbox Game Pass, ωστόσο υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά.

Το νέο PlayStation Plus Premium δε θα εμπλουτίζει με Day One παιχνίδια από τα PlayStation Studios, πράγμα που σημαίνει πως αργότερα φέτος για παράδειγμα οι παίκτες θα πρέπει να πληρώσουν κανονικά το God of War: Ragnarok αν θέλουν να το απολαύσουν από την πρώτη στιγμή.

Η Sony εξήγησε το λόγο που συμβαίνει αυτό, με τον επικεφαλής του PlayStation τμήματος, Jim Ryan, να επισημαίνει πως τα παιχνίδια της θα υπέφεραν αν έμπαιναν από την πρώτη μέρα στο PS Plus. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο gamesindustry.biz, ο Ryan ξεκαθάρισε το τοπίο, λέγοντας:

Αισθανόμαστε πως βρισκόμαστε σε έναν ενάρετο κύκλο όσον αφορά τα στούντιο μας, όπου οι επενδύσεις φέρνουν επιτυχία, η οποία με τη σειρά της επιτρέπει ακόμη περισσότερες επενδύσεις, που προσφέρουν μεγαλύτερη επιτυχία. Μας αρέσει αυτός ο κύκλος και πιστεύουμε ότι αρέσει και στους παίκτες μας.

Όσον αφορά τη διάθεση των δικών μας παιχνιδιών σε αυτή την υπηρεσία, ή σε οποιασδήποτε από τις υπηρεσίες μας, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία τους... όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αυτός δεν είναι ένας δρόμος που έχουμε ακολουθήσει στο παρελθόν. Και ούτε είναι ένας δρόμος που πρόκειται να ακολουθήσουμε με αυτή τη νέα υπηρεσία. Πιστεύουμε ότι αν το κάναμε αυτό με τα παιχνίδια που φτιάχνουμε στα PlayStation Studios, αυτός ο ενάρετος κύκλος θα χαλούσε. Το επίπεδο της επένδυσης που πρέπει να κάνουμε στα στούντιο μας δεν θα ήταν εφικτό. Έτσι, πιστεύουμε ότι το αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα των παιχνιδιών μας δεν θα άρεσε ούτε στους παίκτες.

Βέβαια, ο Jim Ryan άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η πολιτική της Sony να αλλάξει στο μέλλον, τονίζοντας:

Δε θέλω να απορρίψω κάτι σε αυτή τη φάση. Το μόνο πράγμα που λέω αυτή τη στιγμή αφορά την προσέγγιση που ακολουθούμε βραχυπρόθεσμα. Με τον τρόπο που λειτουργεί το publishing μοντέλο μας τώρα, απλά δεν βγάζει νόημα. Ωστόσο, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα σε αυτή τη βιομηχανία, όπως όλοι ξέρουμε.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, το νέο PlayStation Plus δε θα περιλαμβάνει αρχικά day one κυκλοφορίες από τα PlayStation Studios, γιατί με τα τωρινά δεδομένα αυτό θα είχε αντίκτυπο στην ποιότητα των παιχνιδιών, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Ryan. Βέβαια, το υψηλόβαθμο στέλεχος πρακτικά είπε «ποτέ μη λες ποτέ», οπότε μένει να δούμε ποια θα είναι η προσέγγιση της εταιρίας στο μέλλον.