Απογοητευτικό ξεκίνημα για το Stranger of Paradise

Σε σχέση με τα περισσότερα Final Fantasy spinoffs στην Ιαπωνία
25 Μαρτίου 2022 18:51
Απογοητευτικό ξεκίνημα για το Stranger of Paradise

Όπως φαίνεται, το Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin δεν κατάφερε να συγκινήσει ιδιαίτερα τους Ιάπωνες gamers, παρόλο που η σειρά Final Fantasy συνήθως τα πηγαίνει περίφημα στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Συγκεκριμένα, ο τίτλος της Square Enix και της Team Ninja κατάφερε το τέταρτο μικρότερο ντεμπούτο στην ιαπωνική αγορά απ’ οποιοδήποτε άλλο spin-off στην 35 ετών ιστορία του franchise. Αναλυτικότερα, τα μόνο Final Fantasy spin-offs που έχουν πουλήσει χειρότερα είναι το Final Fantasy Fables: Chocobo’s Dungeon του Wii, το Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crystal Bearers του Wii και το Final Fantasy Fables: Chocobo Tales του DS.

Οι πληροφορίες για την εμπορική του πορεία ήρθαν στη δημοσιότητα από τον Twitter λογαριασμό Game Data Library, ο οποίος μεταφέρει διάφορα στατιστικά για την Ιαπωνική gaming αγορά. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του, το Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin πούλησε συνδυαστικά 46,849 retail αντίτυπα στο PS4 και στο PS5 μέσα στην πρώτη του εβδομάδα στην χώρα. Μάλιστα, ακόμη και σε σύγκριση με το ντεμπούτο του NiOh της Team Ninja, το Stranger of Paradise κατάφερε μόλις τις μισές πωλήσεις.

Ενδεχομένως αν ληφθούν υπόψη και τα digital αντίτυπα, καθώς και η PC έκδοση, να σχηματίζεται μια κάπως διαφορετική εικόνα, αλλά αυτό μάλλον δεν είναι πολύ πιθανό, αφού οι PC gamers αναφέρουν τρομερά προβλήματα με την μεταφορά στην πλατφόρμα. Περισσότερα σχετικά με τα τεχνικής φύσεως θέματα του τίτλου μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.