Σκακίστας Grand Master έφαγε ban στο Twitch επειδή έβαλε να δει Dr DisRespect

Ο Hikaru Nakamura εξηγεί τι ακριβώς συνέβη
24 Μαρτίου 2022 11:07
Σκακίστας Grand Master έφαγε ban στο Twitch επειδή έβαλε να δει Dr DisRespect

Πριν μερικές εβδομάδες σας ενημερώσαμε πως ο πασίγνωστος streamer Dr DisRespect έλυσε τις νομικές του διαφορές με το Twitch. Όπως φαίνεται, όμως, το περιεχόμενό του εξακολουθεί να μην είναι ευπρόσδεκτο στην πλατφόρμα και οδήγησε σε ένα ακόμη ban.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο δημοφιλής streamer και διεθνής γκρανμαίτρ σκακίστας Hikaru Nakamura αποφάσισε να μεταδώσει ζωντανά στο Twitch μια αναμέτρηση του Dr DisRespect και του Dr Lupo σε ένα παιχνίδι σκάκι, για να τη σχολιάσει. Τελικά η πλατφόρμα είχε αντίθετη άποψη και έριξε ban τριών ημερών στον Nakamura.

Ο σκακίστας ξεκαθάρισε τι ακριβώς συνέβη μέσα από βίντεο που ανάρτησε για τους 1.24 εκατομμύρια subscribers του στο YouTube, τονίζοντας:

Σήμερα δέχθηκα ban από το Twitch επειδή έδειξα μερικά παιχνίδια σκάκι που έπαιξαν στο YouTube ο Dr Disrespect και ο Dr Lupo τις προάλλες.

Στη συνέχεια εξήγησε πως νόμιζε ότι το 'permaban' του Dr DisRespect ανήκε στο παρελθόν, μετά την πρόσφατη αποκάλυψη πως οι δύο πλευρές έλυσαν τις νομικές τους διαφορές. Τελικά φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ο Doc εξακολουθεί να μην ευπρόσδεκτος στην streaming πλατφόρμα.

Μάλιστα και άλλοι γνωστοί streamers, όπως ο Asmongold, πήραν θέση, υποστηρίζοντας πως το ban ήταν άδικο, μιας και το Twitch δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο με τους κανόνες του.

Για την ιστορία, ο Nakamura είναι ένας πραγματικός μέτρ του σκακιού, αφού έχει καταφέρει να αναδειχθεί πέντε φορές ως πρωταθλητής των ΗΠΑ, όντας συνολικά ένας από τους καλύτερους του κόσμου. Σε ηλικία 10 ετών ήταν ο τότε νεότερος Αμερικανός που κέρδισε κάποιον International Master, ενώ στα 13 του ήταν επίσης ο νεότερος που κατάφερε να αποκτήσει τον τίτλο του Grand Master.

Μέσα από το κανάλι του στο Twitch, ο Nakamura αναλύει διεξοδικά αγώνες σκακιού, εξηγώντας όμως τα πράγματα με αρκετά προσιτό τρόπο.