Η EA αφαιρεί τον θρυλικό Diego Maradona από το FIFA 22

Και αυτός είναι ο λόγος
23 Μαρτίου 2022 16:09
Η EA αφαιρεί τον θρυλικό Diego Maradona από το FIFA 22

Όπως ανακοίνωσε η EA, η συμπερίληψη του θρυλικού ποδοσφαιριστή Diego Maradona στο FIFA 22 αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας, εξαιτίας μιας νέας δικαστικής διαμάχης που προέκυψε, αφού φαίνεται πως η εταιρία διαπραγματεύτηκε με το λάθος άτομο/φορέα και κατά συνέπεια δεν έχει τα απαραίτητα δικαιώματα για να ενσωματώσει τον ποδοσφαιριστή στο παιχνίδι της.

Συγκεκριμένα, ανοίγοντας πλέον τον τίτλο, οι παίκτες έρχονται αντιμέτωποι με το εξής in-game μήνυμα:

Εξαιτίας μιας δικαστικής διαμάχης με έναν τρίτο, πρέπει να αναστείλουμε την εμφάνιση του Diego Maradona στα FIFA Ultimate Team Packs, στο Ultimate Draft και στην ομάδα Soccer Aid World XI.

Ως εκ τούτου, τα Diego Maradona Icon αντικείμενα δεν θα διατίθενται πλέον σε πακέτα, SBCs και στο FUT Draft και το εύρος των τιμών τους έχει προκαθοριστεί μέχρι νεοτέρας.

Μοιραζόμαστε την απογοήτευση των fans και ελπίζουμε να φέρουμε και πάλι έναν από τους θρυλικότερους παίκτες ποδοσφαίρου στο παιχνίδι κάποια στιγμή στο μέλλον.

Για την ιστορία, o Maradona έφυγε από το ζωή σε ηλικία 60 ετών το Νοέμβριο του 2020. Από τότε, η ιδιοκτησία των δικαιωμάτων για την εικόνα και το όνομά του είναι μοιάζει να είναι μπάχαλο. Συγκεκριμένα, η EA φαίνεται πως πλήρωσε για την άδεια χρήσης τον πρώην manager του ποδοσφαιριστή, Stefano Ceci, ο οποίος τελικά δεν μπόρεσε να αποδείξει πως έχει τα δικαιώματα.

Αυτή τη στιγμή πιστεύεται πως αυτά ανήκουν στον Matías Morla, ο οποίος ήταν ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή, και πιο συγκεκριμένα στην εταιρία του Sattvica. Βέβαια, δύο από τις κόρες του αργεντινού διαφωνούν και ακόμη παλεύουν με τον Morla για το branding του πατέρα τους.

Το πότε και το αν θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση παραμένει αβέβαιο, οπότε για την ώρα φαντάζει μάλλον δύσκολο να επιστρέψει στο παιχνίδι ο Maradona.