Το Metroid Dread είναι πλέον το τρίτο πιο επιτυχημένο παιχνίδι της σειράς

Νέες πληροφορίες από την βρετανική αγορά
21 Μαρτίου 2022 14:21
Το Metroid Dread είναι πλέον το τρίτο πιο επιτυχημένο παιχνίδι της σειράς

Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα το Metroid Dread κατάφερε να επιστρέψει στην 14η θέση των UK Charts και κάπως έτσι έγινε επίσημα το τρίτο πιο επιτυχημένο παιχνίδι της σειράς.

Συγκεκριμένα, ακόμη και χωρίς να λάβουμε υπόψη τις ψηφιακές πωλήσεις του, το Metroid Dread έχει σημειώσει την τρίτη καλύτερη πορεία απ’ οποιοδήποτε άλλο Metroid κεφάλαιο στα 35 χρόνια της σειράς. Για την ιστορία, όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει, το Dread είχε καταφέρει το καλύτερο ντεμπούτο απ’ όλα τα Metroid στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βέβαια, ο μεγάλος νικητής των retail πωλήσεων την προηγούμενη εβδομάδα ήταν το Gran Turismo 7 που παρέμεινε για τρίτη συνεχόμενη φορά στην κορυφή. Ο τίτλος του PlayStation πέρασε μια δύσκολη περίοδο, όντας unplayable για μια ολόκληρη ημέρα εξαιτίας της always online φύσης του και με έντονα παράπονα για τα microtransactions που οδήγησαν σε review-bombing. Όλα αυτά όμως δε φαίνεται να το επηρέασαν ιδιαίτερα, αφού κατάφερε να κρατήσει την πρωτιά των βρετανικών charts, παρά την πτώση 42% στις εβδομαδιαίες πωλήσεις του.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε το Elden Ring, με το WWE 2K22 να ακολουθεί, ενώ συνολικά το Nintendo Switch τα πήγε ξανά περίφημα, αφού μέσα στην πρώτη δεκάδα υπάρχουν τρία Pokémon παιχνίδια, καθώς και το Super Mario 3D World + Bowser's Fury.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δέκα τίτλοι με τις περισσότερες retail πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Μαρτίου

  1. Gran Turismo 7
  2. Elden Ring
  3. WWE 2K22
  4. Pokémon Legends: Arceus
  5. Pokémon Brilliant Diamond
  6. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  7. Horizon Forbidden West
  8. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin
  9. Pokémon Brilliant Diamond
  10. Five Nights At Freddy's: Security Breach