Fans μάλλον ανακάλυψαν μια σύνδεση του Hogwarts Legacy με τις Harry Potter ταινίες

Και συγκεκριμένα για τον βασικό villain
20 Μαρτίου 2022 15:19
Fans μάλλον ανακάλυψαν μια σύνδεση του Hogwarts Legacy με τις Harry Potter ταινίες

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ημέρες παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα πρώτα gameplay πλάνα του άκρως αναμενόμενου Hogwarts Legacy και τώρα οι λάτρεις του Harry Potter σύμπαντος πιστεύουν πως ανακάλυψαν έναν πολύ σημαντικό συνδετικό κρίκο με τις ταινίες.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, κατά τη διάρκεια του gameplay demo γνωρίσαμε τον Victor Rookwood, έναν σκοτεινό μάγο ο οποίος έχει συνάψει συμμαχία με το goblin Ranrok και τους επαναστάτες του. Βέβαια, παρόλο που δεν μάθαμε πολλές πληροφορίες για τον χαρακτήρα από τους ίδιους τους developers, οι fans πλέον πιστεύουν πως ο Victor συνδέεται με τους Death Eaters. Πρόκειται για την ομάδα των σκοτεινών μάγων του Lord Voldemor, του κεντρικού villain των Harry Potter ταινιών και βιβλίων. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως τα γεγονότα του παιχνιδιού γνωρίζουμε από επίσημα χείλη πως λαμβάνουν χώρα περίπου 100 χρόνια πριν.

Πως, όμως, κατάφεραν οι σκληροπυρηνικοί fans να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα; Όλα έχουν να κάνουν με το επώνυμο του χαρακτήρα, το οποίο είναι Rookwood. Στο πρώτο άκουσμα μπορεί να μην μοιάζει οικείο, αλλά είναι ένα όνομα που είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στην ταινία Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς (Harry Potter and the Goblet of Fire).

Ο Augustus Rookwood ήταν ένα μυστικός πράκτορας για το Ministry of Magic κατά τη διάρκεια του πρώτου πολέμου των μάγων, ο οποίος έλαβε χώρα το 1980 στο canon της σειράς. Πρώτη φορά μαθαίνουμε γι’ αυτόν κατά τη διάρκεια ενός flashback στην ταινία, όταν ο Igor Karkaroff δικάζεται για τον ρόλο του ως Death Eater.

Τότε, ο Karkaroff αποκάλυψε πως και ο Augustus Rookwood είναι Death Eater, δίνοντας πληροφορίες στον Voldemort όσο δούλευε για το Ministry of Magic. Στη συνέχεια ο Augustus Rookwood εμφανίστηκε κανονικά στις ταινίες Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα (Harry Potter and the Order of the Pheonix) και Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου (Harry Potter and the Deathly Hallows).

Φυσικά, οι συνωνυμίες είναι σπάνιες στο σύμπαν του Harry Potter, οπότε μιας και το παιχνίδι λαμβάνει χώρα αρκετά χρόνια πριν, μάλλον ο villain του, ο Victor Rookwood, είναι κάποιος πρόγονος του Augustus.

Βέβαια, εξαιτίας της χρονικής περιόδου του, είναι δύσκολο να δούμε κάποιον γνωστό χαρακτήρα των βασικών ταινιών στο παιχνίδι, πέρα από φαντάσματα όπως ο Nearly-Headless Nick. Ωστόσο, το ίδιο δεν ισχύει και για τις Fantastic Beasts ταινίες, οι οποίες απέχουν χρονολογικά μόνο 50 χρόνια.

Το Hogwarts Legacy αναμένεται να κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του 2022 για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC, ενώ όπως ανακοινώθηκε μετά την πρόσφατη παρουσίαση, θα έρθει επίσης και στο Nintendo Switch.