Το Xbox Game Pass έφτασε στο Steam Deck…περίπου

Η Microsoft συνεχίζει να υποστηρίζει την κονσόλα
20 Μαρτίου 2022 12:51
Το Xbox Game Pass έφτασε στο Steam Deck…περίπου

Πριν μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε σχετικά με τα παιχνίδια των Xbox Game Studios που αναβαθμίστηκαν για να υποστηρίζουν natively το Steam Deck. Όπως φαίνεται, η Microsoft δεν έμεινε μόνο εκεί και τώρα ανακοίνωσε πως συνεργάστηκε με την Valve για να φέρει στην κονσόλα και το Xbox Game Pass.

Αναλυτικότερα, ο software κολοσσός κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Microsoft Edge browser, ο οποίος υποστηρίζει την φορητή κονσόλα της Valve και επιτρέπει στους κατόχους της να παίζουν τα παιχνίδια του καταλόγου του Xbox Game Pass, μέσω της streaming τεχνολογίας του Xbox Cloud gaming.

Συγκεκριμένα, η Catherine Gluckstein, επικεφαλής προϊόντος και στρατηγικής για το Xbox Cloud Gaming, δήλωσε:

Συνεργαστήκαμε στενά με τη Valve και την ομάδα του Xbox Cloud Gaming για να προσφέρουμε υποστήριξη για το Xbox Cloud Gaming (Beta) με το Xbox Game Pass Ultimate μέσω του Microsoft Edge Beta για το Steam Deck. Ναι, σοβαρά!

Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι γι’ αυτό, καθώς πιστεύουμε ότι μπορεί να ανοίξει νέες ευκαιρίες για την gaming κοινότητα του Linux.

Η Linux έκδοση του Microsoft Edge που υποστηρίζει πλήρως το Steam Deck μπορεί να βρεθεί μέσα από την Discover Software Center καρτέλα του λειτουργικού συστήματος της κονσόλας. Συγχρόνως, η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα και συγκεκριμένες οδηγίες για το πως μπορείτε να δημιουργήσετε στην κονσόλα και μια συντόμευση για γρήγορη πρόσβαση στο Xbox Cloud Gaming.

Κάπως έτσι, λοιπόν, οι κάτοχοι του Steam Deck στις υποστηριζόμενες χώρες μπορούν να απολαύσουν και παιχνίδια που υπό άλλες συνθήκες δεν υποστηρίζουν το Deck, όπως τα Halo Infinite και Gears 5.

Για την ιστορία, η συνεργασία των δύο εταιριών για την υποστήριξη του Xbox Game Pass έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν λάβουμε υπόψη τις πρόσφατες δηλώσεις του Gabe Newell, ο οποίος είχε αναφέρει πως η Valve θα ήταν χαρούμενη η συνδρομητική υπηρεσία να έρθει γενικά στο Steam.