Το Elden Ring είναι το πιο επιτυχημένο νέο IP στην Ευρώπη εδώ και μισή δεκαετία

Νέα στοιχεία
15 Μαρτίου 2022 21:19
Το Elden Ring είναι το πιο επιτυχημένο νέο IP στην Ευρώπη εδώ και μισή δεκαετία

Η σαρωτική εμπορική πορεία του Elden Ring έρχεται να επιβεβαιωθεί ξανά χάρη στα νέα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το GSD για την Ευρωπαϊκή gaming αγορά τον Φεβρουάριο του 2021.

Συγκεκριμένα, το Elden Ring κατάφερε το μεγαλύτερο ντεμπούτο απ’ οποιοδήποτε άλλο νέο IP στην Ευρώπη μετά το The Division του 2016. Συγχρόνως είναι η μεγαλύτερη gaming κυκλοφορία μετά το Call of Duty: Vanguard που έγινε διαθέσιμο πέρυσι το Νοέμβριο.

Συνολικά, το παιχνίδι της FromSoftware ήταν με ευκολία η μεγαλύτερη κυκλοφορία του Φεβρουαρίου σε όλες τις μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες, με εξαίρεση τη Γερμανία, όπου κατάφερε να κυριαρχήσει το Pokémon Legends: Arceus. Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι Ευρωπαίοι προτίμησαν το παιχνίδι στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή, όπου και σημειώθηκε το 44% των πωλήσεων. Συνεχίζοντας, η PS5 έκδοση του Elden Ring ήρθε δεύτερη με ποσοστό 27% των συνολικών πωλήσεων, ενώ ακολουθεί το Xbox με 16% και το PS4 με 13%.

Το δεύτερο πιο επιτυχημένο παιχνίδι του Φεβρουαρίου στην Ευρώπη ήταν το Horizon Forbidden West, το οποίο κατάφερε το καλύτερο PS5 ντεμπούτο απ’ οποιοδήποτε άλλο franchise, εκτός του Call of Duty. Το 59% των πωλήσεων του τίτλου σημειώθηκαν στο PS5, ενώ το υπόλοιπο 41% αφορά την PS4 έκδοση.

Η τελευταία νέα κυκλοφορία του μήνα που κατάφερε να καταλάβει μια υψηλή θέση στα charts ήταν το Total War: Warhammer 3, το οποίο ήταν το 7ο εμπορικότερο παιχνίδι του Φεβρουαρίου στην Ευρώπη.

Συνολικά, οι ευρωπαίοι gamers αγόρασαν 13.56 εκατομμύρια αντίτυπα παιχνιδιών μέσα στο μήνα, 5.9 εκατομμύρια εκ των οποίων ήταν retail αντίτυπα, με τα άλλα 7.66 εκατομμύρια να είναι ψηφιακές αγορές.

Ακολουθούν αναλυτικά τα είκοσι παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη για τον Φεβρουάριο του 2021 (retail + digital):

  1. Elden Ring (Bandai Namco)
  2. Horizon Forbidden West (Sony)
  3. Pokémon Legends: Arceus (Nintendo)
  4. FIFA 22 (EA)
  5. Dying Light 2: Stay Human (Techland)
  6. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
  7. Total War: Warhammer 3 (Sega)
  8. Mario Party Superstars (Nintendo)*
  9. XCOM 2 (2K Games)
  10. Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)*
  11. F1 2021 (Codemasters)
  12. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
  13. Big Brain Academy: Brain vs Brain (Nintendo)*
  14. NBA 2K22 (2K Games)
  15. Assassin's Creed Valhalla (Ubisoft)
  16. Call of Duty: Vanguard (Activision Blizzard)
  17. Super Mario 3D World + Bowser's Fury (Nintendo)*
  18. Minecraft: Nintendo Switch edition
  19. Pokémon Brilliant Diamond (Nintendo)*
  20. Just Dance 2022 (Ubisoft)

*Δεν περιλαμβάνονται οι ψηφιακές πωλήσεις

Tags: