Ο υπότιτλος του S.T.A.L.K.E.R. 2 αλλάζει ελαφρώς και γίνεται πιο ουκρανικός

Την ώρα που η ανάπτυξή του έχει διακοπεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία
15 Μαρτίου 2022 16:51
Ο υπότιτλος του S.T.A.L.K.E.R. 2 αλλάζει ελαφρώς και γίνεται πιο ουκρανικός

Χωρίς καμία προειδοποίηση το όνομα του S.T.A.L.K.E.R. 2 άλλαξε όπως παρατηρήθηκε στην επίσημη σελίδα του τίτλου στο Steam. Βλέπετε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η GSC Game World που εδρεύει στο Κίεβο, αναγκάστηκε να διακόψει την ανάπτυξη του πολυαναμενόμενου παιχνιδιού. 

Και τώρα προβαίνει σε μια ακόμη κίνηση για να απαλλάξει το πόνημά της από κάθε ρωσικό στοιχείο. Έτσι άλλαξε τον υπότιτλο του τίτλου από "Stalker 2: Heart of Chernobyl" σε "Stalker 2: Heart of Chornobyl", ούτως ώστε να αντικατοπτρίζεται η ουκρανική προφορά του ονόματος αντί για την ρωσική. 

Βλέπετε το "Chernobyl" είναι η ρομανοποιημένη εκδοχή του ρώσικου ονόματος,  ενώ το "Chornobyl" είναι η ρομανοποιημένη εκδοχή του ουκρανικού ονόματος. 

Νωρίτερα μέσα στο μήνα η GSC είχε ανακοινώσει τη διακοπή των φυσικών pre-orders του τίτλου στη Ρωσία, αν και οι μέχρι τώρα ψηφιακές προπαραγγελίες θα τιμηθούν. Για την απόφαση η GSC είχε δηλώσει πως "κάθε σεντ φόρου που πηγαίνει στην Ρωσική Ομοσπονδία είναι σα να χρηματοδοτείται η δολοφονία των παιδιών και των αγαπημένων ανθρώπων και την καταστροφή των πόλεών μας.

Οι εργαζόμενοι της GSC είχαν ανακοινώσει ότι θα εστιάσουν στο να περιθάλψουν τις οικογένειές τους και πως η ανάπτυξη του τίτλου θα συνεχιστεί "αφότου νικήσουν τον πόλεμο".