Η Riot υπόσχεται αλλαγές για τα βρισίδια που πέφτουν στο League of Legends

«Ξέρουμε ότι είστε απογοητευμένοι»
14 Μαρτίου 2022 17:10
Η Riot υπόσχεται αλλαγές για τα βρισίδια που πέφτουν στο League of Legends

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, η Riot Games ανάρτησε μια αναλυτική δημοσίευση, η οποία έχει να κάνει με τα συστήματα συμπεριφοράς που ενσωματώνει το League of Legends. Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα δεσμεύτηκε να κάνει σημαντικές αλλαγές για να μειώσει την τοξικότητα στο πασίγνωστο παιχνίδι, με στόχο να βελτιώσει τη γενικότερη εμπειρία και να ενδυναμώσει την κοινότητα.

Συγκεκριμένα, η product lead των συστημάτων συμπεριφοράς του League of Legends, Hana Dinh, δήλωσε:

Ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε απογοητευτεί από την έλλειψη προόδου που έχουμε κάνει στα συστήματα συμπεριφοράς τα τελευταία χρόνια. Μας έχετε πει ξανά και ξανά πως πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό. Συμφωνώ απολύτως και γι' αυτό είμαι εδώ για να μοιραστώ κάποιες ενημερώσεις σχετικά με την προσέγγιση της Riot σε αυτόν τον τομέα το 2022.

Τα δεδομένα της εταιρίας επισημαίνουν πως μόλις το 5% των παικτών είναι συστηματικά τοξικοί, ενώ το 95% είναι κανονικοί παίκτες που τυχαίνει να ξεφεύγουν μερικές φορές. Πλέον, λοιπόν, το στούντιο θα στρέψει την προσοχή της στο 95% και θα προσαρμόσει ανάλογα τους μηχανισμούς του.

Ειδικότερα, η Hana αναφέρθηκε στη λεκτική κακοποίηση που λαμβάνει πολλές φορές χώρα στο LoL, τονίζοντας:

Ένας τομέας στον οποίο εστιάζουμε και γνωρίζουμε ότι επηρεάζει την πλειοψηφία των παικτών είναι η λεκτική κακοποίηση. Υπάρχει μια σειρά από σημαντικά projects που σχεδιάζουμε, συμπεριλαμβανομένης μιας αναβάθμισης σε πιο προηγμένα μοντέλα ανίχνευσης. Αναμένουμε να δούμε βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα έως και 10x. Αν και η λεκτική κακοποίηση δεν αντικατοπτρίζεται άμεσα στα στατιστικά ενός παιχνιδιού, όπως το KDA, είναι ένα ευρέως διαδεδομένο ζήτημα που συχνά οδηγεί σε άλλες ενοχλητικές συμπεριφορές.

Στη συνέχεια, η δημοσίευση της Riot επισημαίνει πως στόχος της εταιρίας είναι να επιβραβεύει τους παίκτες που έχουν καλή συμπεριφορά και να τιμωρεί τα πιο τοξικά μέλη της κοινότητας. Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι παίκτες που θα φτάνουν το Honor 5 θα λαμβάνουν ένα αποκλειστικό skin στο τέλος κάθε σεζόν.

Τέλος, η ομάδα αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα με το Champ Select reporting που έχουν κάνει τους παίκτες να μην εμπιστεύονται το σύστημα, ενώ ζητά απ’ όλα τα μέλη της κοινότητα να μην ξεφεύγουν. Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να βρείτε την αναλυτική ανάρτηση πατώντας εδώ.