Τα νέα πολύχρωμα DualSense του PS5 έκαναν μια κρυφή αναβάθμιση (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως αποκαλύπτει το teardown ειδικού
14 Μαρτίου 2022 15:22
Τα νέα πολύχρωμα DualSense του PS5 έκαναν μια κρυφή αναβάθμιση (ΒΙΝΤΕΟ)

Τελικά τα νέα Starlight Blue, Nova Pink και Galactic Purple χειριστήρια του PS5, πέρα από την ανανεωμένη τους εξωτερική εμφάνιση, έκαναν και μερικές αόρατες στους χρήστες αλλαγές στο εσωτερικό.

Αναλυτικότερα, ο YouTuber TronicsFix που ειδικεύεται στην αποσυναρμολόγηση και στην επισκευή κονσολών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών διαπίστωσε πως το hadware που βρίσκεται εσωτερικά των νέων DualSense χειριστηρίων είναι διαφορετικό και μάλιστα αναβαθμισμένο. Αρχικά, ο YouTuber παρατήρησε πως η κεντρική πλακέτα στο εσωτερικό του controller έχει διαφορετική διάταξη, ενώ και οι μοχλοί χρησιμοποιούν ένα διαφορετικού χρώματος πλαστικό. Βέβαια, αυτές οι δύο αλλαγές θεωρητικά δεν έχουν καμία απολύτως επίπτωση στην απόδοση του χειριστηρίου, αλλά η Sony δεν σταμάτησε εκεί.

Εξετάζοντας τις σκανδάλες, ο TronicsFix παρατήρησε πως το ελατήριο που χρησιμοποιείται είναι διαφορετικό. Επιστρατεύοντας τον ειδικό του εξοπλισμό διαπίστωσε πως τα νέα χειριστήρια έχουν ένα αρκετά πιο σκληρό και στιβαρό ελατήριο, πάχους 0.3 χιλιοστών. Συγκριτικά, στα αρχικά DualSense χειριστήρια χρησιμοποιείται ελατήριο μικρότερου πάχους των 0.25 χιλιοστών.

Πρόκειται για μια πραγματικά αξιοσημείωτη αλλαγή, αφού παρά πολλοί χρήστες είχαν αναφέρει προβλήματα με τις σκανδάλες του DualSense, τα οποία προκαλούνταν από το αδύναμο ελατήριο που είχε επιλεχθεί αρχικά. Το feedback φαίνεται, λοιπόν, πως εισακούστηκε από τη Sony και τα νέα DualSense θα πρέπει να είναι πλέον πιο ανθεκτικά από ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μπαταρία και όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα παρέμειναν ίδια.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το συγκριτικό βίντεο των νέων DualSense χειριστηρίων για περισσότερες πληροφορίες.