Εκτός Ubisoft ο πρώην επικεφαλής του στούντιο του Division

Η γαλλική εταιρία χάνει ένα σημαντικό μέλος
14 Μαρτίου 2022 14:02
Εκτός Ubisoft ο πρώην επικεφαλής του στούντιο του Division

Ο πρώην managing director της Massive Entertainment, David Polfeldt, παρέδωσε την παραίτησή του και τελικά θα φύγει μόνιμα από την Ubisoft.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο βετεράνος game developer εργαζόταν στην γαλλική εταιρία εδώ και 17 χρόνια. Ωστόσο, τον προηγούμενο χρόνο αποφάσισε να εγκαταλείψει το ρόλο του managing director, παίρνοντας άδεια 6 μηνών, για να επιστρέψει στη συνέχεια σε έναν νέο στρατηγικό ρόλο. Τελικά, αφού πήρε το χρόνο του, ο Polfeldt αποφάσισε να μην γυρίσει ξανά στην ομάδα.

Μιλώντας στο Hit Points, ο Polfeldt εξήγησε πως ένας από τους λόγους που αποφάσισε να μην επιστρέψει στο Σουηδικό στούντιο είναι το πλέον πολύ μεγάλο του μέγεθος. Συγκεκριμένα, η Massive Enterntainment απασχολεί αυτή τη στιγμή πάνω από 750 εργαζομένους, με τον Polfeldt να τονίζει:

Νομίζω ότι η φιλοσοφία μου και οι δεξιότητές μου λειτουργούν καλά για ένα συγκεκριμένο είδος ομάδας, συγκεκριμένου μεγέθους. Δεν νομίζω ότι είμαι ο κατάλληλος μάνατζερ για αυτό που έχει γίνει πλέον το στούντιο και είμαι απόλυτα συμφιλιωμένος με αυτό.

Για την ιστορία, η Massive εργάζεται αυτή τη στιγμή σε δύο από τα μεγαλύτερα IP του κόσμου της ψυχαγωγίας. Συγκεκριμένα, το στούντιο ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει προσεχώς το Avatar: Frontiers of Pandora αποκλειστικά για τις κονσόλες νέας γενιάς, ενώ συγχρόνως ετοιμάζει και ένα ολοκαίνουργιο Star Wars παιχνίδι.

Σα να μην έφτανε αυτό, η ομάδα ανάπτυξης συνεχίζει και την επιτυχημένη The Division σειράς της, αφού έχει ήδη ανακοινώσει το The Division Heartland. Πρόκειται για μια νέα ανεξάρτητη εμπειρία που θα προσφέρει στους παίκτες μια διαφορετική ματιά στο σύμπαν. Βέβαια, όπως και με το Star Wars παιχνίδι της Massive, οι πληροφορίες που έχουμε για το Heartland είναι ελάχιστες.