Νέα ενημέρωση λογισμικού για τα Xbox Series X|S με καινούργια χαρακτηριστικά

Διαθέσιμη ήδη για κατέβασμα
09 Μαρτίου 2022 21:00
Νέα ενημέρωση λογισμικού για τα Xbox Series X|S με καινούργια χαρακτηριστικά

Η Microsoft συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις ενημερώσεις για τις κονσόλες της Xbox Series X και Xbox Series S, οι οποίες μόλις υποδέχθηκαν το νέο update του Μαρτίου.

Αναλυτικότερα, η αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος των κονσολών φέρνει μαζί της δύο νέα χαρακτηριστικά και μια σημαντική αλλαγή. Ξεκινώντας, οι κάτοχοι των next-gen συστημάτων θα έχουν πλέον περισσότερο έλεγχο του Quick Resume, αφού θα μπορούν να κάνουν ‘pin’ τα συμβατά παιχνίδια για να μένουν πάντα σε κατάσταση αναμονής. Έτσι, απ' δω και στο εξής αν ο χρήστης βάλει σε quick resume κάποιο παιχνίδι, αυτό θα συνεχίσει να τρέχει και θα είναι πάντα άμεσα διαθέσιμο, ακόμη και αν η κονσόλα απενεργοποιηθεί εντελώς. Ο μόνος τρόπος να φύγει από Quick Resume λειτουργία είναι αν το αφαιρέσει χειροκίνητα ο ίδιος ή αν υπάρχει κάποιο υποχρεωτικό update από τους developers.

Συνεχίζοντας, με το νέο update του Μαρτίου οι κάτοχοι Xbox Series X|S θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παραμετροποιήσουν τη λειτουργία του Share Button που υπάρχει στο ανανεωμένο χειριστήριο. Συγκεκριμένα, κάνοντας remapping αυτού του κουμπιού, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να ανοίγει απευθείας τη Friend List τους, τα Achievements τους ή να κάνει άλλες ενέργειες, όπως άμεση σίγαση του ήχου της τηλεόρασης. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι πολύ περισσότερες και η όλη διαδικασία γίνεται μέσα από το ήδη υπάρχον Xbox Accessories App.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Microsoft διέθεσε συγχρόνως και μια ενημέρωση λογισμικού για τα Xbox One χειριστήρια με Bluetooth, για το Χbox Elite Wireless Controller Series 2 και τα Xbox Adaptive Controllers, η οποία βελτιώνει την απόδοσή τους, χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Τέλος, το νέο update προσθέτει σε όλες τις Xbox κονσόλες, συμπεριλαμβανομένων και των Xbox One, ένα νέο Audio Setup Wizard. Πρόκειται για ένα εργαλείο που φιλοξενείται εντός της εφαρμογής των settings και το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίσουν ευκολότερα τον ήχο τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την εν λόγω ενημέρωση μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.