Το Lost Ark μόλις έριξε πάνω από 1 εκατομμύριο bans

Μειώνοντας έτσι τους χρόνους αναμονής
05 Μαρτίου 2022 18:26
Το Lost Ark μόλις έριξε πάνω από 1 εκατομμύριο bans

Όπως ανακοίνωσε η Amazon, πάνω από 1 εκατομμύριο λογαριασμοί του εξαιρετικά δημοφιλούς MMORPG Lost Ark μόλις δέχθηκαν ban.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εταιρία εντόπισε και απαγόρευσε την πρόσβαση σε bots, τα οποία είχαν γεμίσει τους servers του τίτλου. Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωσή της στα forums του παιχνιδιού αναφέρει:

Μετά την κυκλοφορία, το botting εξελίχθηκε σε ένα σοβαρό ζήτημα για το Lost Ark. Η ομάδα μας, λοιπόν, εργάστηκε σκληρά για τη δημιουργία αποτελεσματικών εργαλείων και μεθόδων για τον εντοπισμό και την κατάργηση των bots. Ως εκ τούτου, στις 4 Μαρτίου θα αφαιρέσουμε οριστικά πάνω από ένα εκατομμύριο παράνομους λογαριασμούς από το παιχνίδι που έχει διαπιστωθεί ότι τρέχουν bots.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως υπάρχει το ενδεχόμενο στο πλαίσιο αυτού του τεράστιου ban wave να αναγνωρίστηκαν λανθασμένοι και μερικοί κανονικοί παίκτες ως bots και κατά συνέπεια να δέχθηκαν άδικα ban. Η Amazon σημειώνει πως έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθεί αυτό το σενάριο, ωστόσο τονίζει πως υπάρχει η δυνατότητα να αναιρεθεί το ban, αν πράγματι κάποιος παίκτης αδικήθηκε, έπειτα από επικοινωνία με την ομάδα του support.

Μάλιστα, το μεγάλο αυτό κύμα από bans φαίνεται πως βοήθησε σημαντικά και τους χρόνους αναμονής για την είσοδο στο παιχνίδι, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές των χρηστών.

Για την ιστορία, η Amazon ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα το πρώτο κύμα νέου περιεχομένου για το παιχνίδι, περισσότερα για το οποίο μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.