Modder κάνει το Elden Ring στο PC ευκολότερο βάζοντας pause

Διαθέσιμο το νέο μεγάλο update
01 Μαρτίου 2022 20:18
Modder κάνει το Elden Ring στο PC ευκολότερο βάζοντας pause

Εδώ και χρόνια, ένα από τους βασικούς παράγοντες που συνεισφέρει στην εφιαλτική δυσκολία των Souls τίτλων είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει κάποιου είδους pause. Ο παίκτης πάντα είναι τρωτός και ευάλωτος και δε μπορεί να σταματήσει ποτέ το παιχνίδι, ούτε για να αλλάξει τον εξοπλισμό του χαρακτήρα του, παρά μόνο να το κλείσει ολοκληρωτικά όταν θέλει να σταματήσει να παίζει.

Τώρα, ο modder TechieW αποφάσισε να κάνει την εμπειρία του Elden Ring κάπως ευκολότερη για τους PC gamers, κυκλοφορώντας το 'Pause The Game', ένα mod που κάνει ακριβώς αυτό που καταλάβατε: Παγώνει το παιχνίδι.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από τη δυσκολία, ένας άλλος λόγος που δεν υπάρχει pause στα Souls είναι το multiplayer. Για να λειτουργεί το co-op και τα invades σωστά είναι λογικό ο παίκτης να μη μπορεί να παγώσει το παιχνίδι όποτε θέλει. Επομένως, σε περίπτωση που επιλέξετε να ενεργοποιήσετε το συγκεκριμένο mod, θα πρέπει να τρέχετε το παιχνίδι στο offline mode, απενεργοποιώντας την Easy Anti-Cheat υπηρεσία. Pause ή multiplayer λοιπόν; Η επιλογή είναι στο χέρι σας.

Φυσικά, μόνο και μόνο η ύπαρξη του εν λόγω mod έχει φέρει ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση για το πόσο παρακάμπτεται ο αρχικός σχεδιασμός του παιχνιδιού και για το αν θα έπρεπε εξ αρχής να υπάρχει κάποιο easy mode. Άλλοι υποστηρίζουν πως η εμπειρία παραμένει το ίδιο, εξυπηρετώντας όμως και ανθρώπους που έχουν μια καθημερινότητα με πολλές συχνές αποσπάσεις, καθιστώντας απαραίτητο το pause, ενώ άλλοι προτιμούν να μείνει αναλλοίωτο το όραμα του Hidetaka Miyazaki.