Τελικά πόσο καλά τρέχουν τα παιχνίδια στο Steam Deck; (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Digital Foundry αποκαλύπτει
26 Φεβρουαρίου 2022 11:05
Τελικά πόσο καλά τρέχουν τα παιχνίδια στο Steam Deck; (ΒΙΝΤΕΟ)

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του Steam Deck, με την Valve να υπόσχεται μια φορητή κονσόλα υψηλών επιδόσεων που είναι ικανή να τρέξει τα πιο πρόσφατα AAA PC παιχνίδια σε υψηλά settings, στο μυαλό των παικτών υπήρχε μια απορία: Τελικά πόσο καλά αποδίδουν τα παιχνίδια στο Steam Deck;

Την απάντηση στο ερώτημα αυτό έρχονται να δώσουν τώρα οι ειδήμονες του Digital Foundry που εξειδικεύονται στην ανάλυση του τεχνικού τομέα των παιχνιδιών. Αναλυτικότερα, έπειτα από δοκιμές δεκάδων παιχνιδιών το μέσο έμεινε ικανοποιημένο με την απόδοση της κονσόλας, η οποία μάλιστα ξεπέρασε τις προσδοκίες του.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Digital Foundry παρομοιάζει το Deck με ένα mini-PS4, το οποίο έχει πρόσβαση στην κολοσσιαία βιβλιοθήκη του Steam. Έτσι, ειδικά αν κάποιος ενεργοποιήσει το ενσωματωμένο 30FPS limiter, μπορεί να απολαύσει στο Deck μια σταθερή εμπειρία στο Death Stranding, με ποιότητα γραφικών αντίστοιχη του PS4 (το μέσο framerate στη native ανάλυση ήταν 46FPS) ή στο God of War.

Στο Control, με settings καλύτερα απ' αυτά των κονσολών, το Deck είχε περίπου 48 με 49 FPS με ξεκλείδωτο framerate ή ομοίως μια σταθερή εμπειρία στα 30FPS. Στο Shadow of the Tomb Raider, με high settings, το Steam Deck μπόρεσε και πάλι να ανταπεξέλθει εντυπωσιακά στα 30FPS και όχι με χαμηλά settings, όπως συνηθίζεται πολλές φορές σε φορητές συσκευές. Η κονσόλα τα κατάφερε και στο εντυπωσιακό Forza Horizon 5.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την αναλυτική παρουσίαση του μέσου, για περισσότερες τεχνικές πληροφορίες και συγκρίσεις.

Για την ιστορία, μιας και οι πρώτες Steam Deck κονσόλες ξεκίνησαν να αποστέλλονται στους παίκτες, η Valve έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας και το επίσημο launch trailer του συστήματος. Δείτε το μέσα από τον player που ακολουθεί.