Η Nintendo μόλις εξαγόρασε και αυτή ένα σημαντικό στούντιο

Με το οποίο συνεργαζόταν εδώ και 40 χρόνια
24 Φεβρουαρίου 2022 13:08
Η Nintendo μόλις εξαγόρασε και αυτή ένα σημαντικό στούντιο

Σε μια σπάνια και απρόσμενη κίνηση προέβη η Nintendo, αφού παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της, τελικά μπήκε και αυτή στο χορό των εξαγορών.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός κολοσσός απέκτησε την SRD Co. Πρόκειται για ένα στούντιο που εδρεύει στο Τόκιο και το οποίο συνεργάζεται εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια με τη Nintendo. Αναλυτικότερα, η SRD έχει βοηθήσει με τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη διαφόρων first-party παιχνιδιών, ξεκινώντας με τα Donkey Kong και Donkey Kong Jr για το NES. Ανά τα χρόνια το στούντιο έχει συνεισφέρει και σε κολοσσιαία franchises της Nintendo όπως τα Super Mario Bros και The Legend of Zelda.

Για την ιστορία, σε μια συνέντευξή του για τη σειρά Iwata Asks, ο λατρεμένος από το κοινό Satoru Iwata είχε αποκαλύψει πως η Nintendo είχε αναθέσει στην SRD να φτιάξει μια δοκιμαστική έκδοση του Mario, στην οποία ο χαρακτήρας θα μπορεί να πηδά ψηλότερα από τα Mario Bros παιχνίδια. Κάπως έτσι η δουλειά της βοηθητικής ομάδας οδήγησε στην δημιουργία του Super Mario Bros.

Να σημειωθεί πως το πιο πρόσφατο παιχνίδι της SRD είναι το Game Builder Garage που κυκλοφόρησε πέρυσι.

Τέλος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Nintendo, η εξαγορά θα ολοκληρωθεί την 1η Απριλίου του 2022 και θα έχει πολύ μικρό αντίκτυπο στα οικονομικά της. Η κίνηση αυτή θα «ενδυναμώσει τη διαχειριστική βάση της SRD και θα εξασφαλίσει διαθεσιμότητα πόρων ανάπτυξης για τη Nintendo».

Tags: