ΕΑ: Η FIFA αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη των FIFA - Δηλώσεις από τον Andrew Wilson

Ρεπορτάζ του VGC αποκαλύπτει
23 Φεβρουαρίου 2022 22:32
ΕΑ: Η FIFA αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη των FIFA - Δηλώσεις από τον Andrew Wilson

Την δυσαρεστημένη στάση της Electronic Arts απέναντι στην FIFA αποκαλύπτει ένα νέο ρεπορτάζ του VGC, το οποίο επικαλείται πηγές κοντά στο φλέγον θέμα. 

Σύμφωνα με αυτό, ο CEO της EA, Andrew Wilson, μίλησε ευθέως στους υπαλλήλους του σε ένα meeting κεκλεισμένων των θυρών όπου μίλησε με σκληρά λόγια για την σχέση μεταξύ της ΕΑ και της οργάνωσης FIFA γύρω από την κατάσταση του ομώνυμου ποδοσφαιρικού franchise. 

Μια από τις κυριότερες φράσεις που ειπώθηκαν είναι πως "το μόνο κέρδος που είχε η ΕΑ από το FIFA στις χρονιές που δεν έχει Παγκόσμιο Κύπελλο είναι τα τέσσερα γράμματα στο εξώφυλλο του παιχνιδιού". Εκτός άλλων ο Wilson είπε: 

Θα είμαι πιο ανοιχτός... πιο ανοιχτός από όσο είμαι δημοσίως. Είχαμε μια φοβερή σχέση με τη FIFA τα τελευταία 30 και χρόνια. Δημιουργήσαμε δισεκατομμύρια σε έσοδα...είναι τεράστιο αυτό που έγινε. Δημιουργήσαμε ένα από τα μεγαλύτερα IP ψυχαγωγία του κόσμου. Θα έφτανα σε σημείο να πω πως -και ίσως να είμαι προκατειλημμένος- ότι το brand του FIFA έχει περισσότερο νόημα ως videogame παρά ως ο οργανισμός διαχείρισης του ποδοσφαίρου. Αυτό δεν το θεωρούμε δεδομένο και προσπαθούμε να μην είμαστε αλαζόνες. 

Δήλωσε επίσης πως η FIFA αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη του ποδοσφαιρικού τίτλου της και της ικανότητάς της να προσαρμόζεται στα "θέλω" των παικτών και στο να προσθέτει νέα χαρακτηριστικά και περιεχόμενο. 

"Οι παίκτες μας θέλουν να επεκταθούμε στο ψηφιακό οικοσύστημα ευρύτερα. Η άδεια της FIFA στην πραγματικότητα μας έχει αποκλείσει από το να κάνουμε πολλά από αυτά. Και πάλι το FIFA είναι απλά ένα όνομα στο κουτί, αλλά έχουν αποκλείσει τις ικανότητές μας να επεκταθούμε σε πράγματα που οι παίκτες θέλουν." δήλωσε επίσης ο CEO της ΕΑ. 

Έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας πως η ΕΑ θέλει να είναι καλά η συνεργασία της με τη FIFA "αλλά δε θα εκπλήσσονταν εάν εν τέλει πηγαίναμε σε διαφορετική κατεύθυνση". 

Για την ιστορία, από τον περασμένο Οκτώβριο η ΕΑ έχει προβεί σε κινήσεις που θα της εξασφαλίσουν τη συνέχεια του ποδοσφαιρικού τίτλου, όπως την κατοχύρωση του νέου ονόματος, που θα είναι "EA Sports FC".