Τρελή γκάφα Capcom: Πήρε απλή stock εικόνα των $80 για το logo του Street Fighter 6

Και φυσικά το internet απάντησε με memes!
22 Φεβρουαρίου 2022 21:56
Τρελή γκάφα Capcom: Πήρε απλή stock εικόνα των $80 για το logo του Street Fighter 6

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα αποκαλύφθηκε και επίσημα το Street Fighter 6, μέσα από ένα μικρό teaser βίντεο, το οποίο κλείνει αποκαλύπτοντας το νέο logo. Βέβαια, το λογότυπο αυτό καθ’ αυτό κατάφερε να διχάσει την κοινότητα, με πολλούς να το χαρακτηρίζουν ως ανέμπνευστο ή αταίριαστα μινιμαλιστικό σε σχέση με τα προηγούμενα κεφάλαια της σειράς.

Καθώς το logo έγινε πρώτο θέμα συζήτησης, λοιπόν, η κοινότητα ανακάλυψε πως μοιάζει εξαιρετικά πολύ με μια απλή stock εικόνα από την υπηρεσία Adobe Stock. Όπως επισημαίνει ο συντάκτης του Ars Technica, Aurich Lawson, η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε ως βάση κοστίζει μόλις $80 και στη συνέχεια τροποποιήθηκε ελάχιστα από την Capcom. Αναλυτικότερα, το Adobe Stock δίνει στους πελάτες ένα Adobe Illustrator αρχείο, οπότε ήταν θεωρητικά πολύ απλή υπόθεση η στρογγυλοποίηση των γωνιών και η προσθήκη του αριθμού 6 για να παραχθεί το τελικό λογότυπο.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η εικόνα συνεχίζει να πωλείται κανονικά, όπως μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ. Το IGN, λοιπόν, ήρθε σε επαφή με τον σχεδιαστή του template, ο οποίος δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να πουλήσει τα δικαιώματα στην Capcom και να αφαιρέσει από την πλατφόρμα το λογότυπο.

Για την ώρα η ιαπωνική εταιρία δεν έχει προβεί σε κάποιο δημόσιο σχόλιο, αλλά το internet φυσικά έχει τα κατάλληλα memes για την περίσταση. Σας αφήνουμε να τα απολαύσετε παρακάτω.

Οι ξεκαρδιστικές αντιδράσεις του internet για το λογότυπο του Street Fighter 6: