Η καθυστέρηση του Horizon Forbidden West ήταν για να μη δουλέψει υπερωρίες το στούντιο

Τουλάχιστον εν μέρει
18 Φεβρουαρίου 2022 21:54
Η καθυστέρηση του Horizon Forbidden West ήταν για να μη δουλέψει υπερωρίες το στούντιο

Το Horizon Forbidden West κυκλοφορήσει από σήμερα, 18 Φεβρουαρίου, αποκλειστικά για το PlayStation 4 και το PlayStation 5. Ωστόσο, πιθανότατα θα θυμάστε πως τα αρχικά πλάνα της Sony ήθελαν τον τίτλο να καταφθάνει στα τέλη του 2021, ένα χρονικό πλαίσιο που τελικά έμελλε να μείνει κάπως κενό από κυκλοφορίες για την εταιρία.

Τώρα, ο director του παιχνιδιού, Mathijs De Jonge, μιλώντας στο ολλανδικό μέσο NU.nl έρχεται να αποκαλύψει πως το Forbidden West καθυστέρησε εν μέρει για να αποφευχθούν οι υπερωρίες.

Αναλυτικότερα, επισήμανε:

Το Forbidden West μπορεί να κυκλοφορούσε στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά σε αυτή την περίπτωση ίσως να έπρεπε να δουλέψουμε υπερωρίες. Και αυτό έπαιξε ένα ρόλο στην απόφαση να κυκλοφορήσει τώρα το παιχνίδι.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τα μειονεκτήματα του ‘crunching’, επομένως το λάβαμε υπόψη μας όσο κάναμε τον προγραμματισμό. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, τα Χριστούγεννα είπαμε ότι δε θα δουλέψει κανείς και ότι όλοι θα μπορούσαν απλά να πάρουν διακοπές δύο εβδομάδων. Η εταιρεία ήταν κλειστή, δεν μπορούσες καν να πας εκεί για να δουλέψεις.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, το πολυσυζητημένο θέμα του crunch επιστρέφει ξανά στο προσκήνιο με μια θετική ιστορία. Η Guerilla Games φαίνεται πως κατάφερε να βρει την ισορροπία ανάμεσα σε μια λογική ημερομηνία κυκλοφορίας και στην υγεία των μελών της ομάδας της, κυκλοφορώντας μάλιστα ένα εξαιρετικό τελικό παιχνίδι.

Να σας υπενθυμίσουμε πως μπορείτε να βρείτε το review των Unboxholics για το Horizon Forbidden West, το οποίο επιμελήθηκε ο υπογράφων μαζί με τον Σάκη Κάρπα, πατώντας εδώ. Συγχρόνως, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Σάκη και τον Αλέκο να απολαμβάνουν τη νέα περιπέτεια της Aloy στη μέση ενός δάσους πατώντας εδώ.