Το Lost Ark έχει τόσο κόσμο που χρειάστηκε νέους Ευρωπαϊκούς servers

Για να μειωθούν οι ουρές
18 Φεβρουαρίου 2022 21:23
Το Lost Ark έχει τόσο κόσμο που χρειάστηκε νέους Ευρωπαϊκούς servers

Όπως σας ενημερώσαμε, το MMO Lost Ark που είναι εδώ και χρόνια διαθέσιμο στην Κορέα έφτασε πρόσφατα στην Αμερική και στην Ευρώπη. Βέβαια, η λέξη ‘έφτασε’ μάλλον δεν περιγράφει επαρκώς τη φρενίτιδα που προκάλεσε ο τίτλος, ο οποίος σάρωσε στο Steam, καταφέρνοντας να γίνει το δεύτερο πιο επιτυχημένο παιχνίδι όλων των εποχών στην πλατφόρμα της Valve.

Μάλιστα, ο τίτλος εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να συγκεντρώνει καθημερινώς πάνω από 1 εκατομμύριο παίκτες και η τεράστια δημοφιλία του προκάλεσε προβλήματα για τους παίκτες. Συγκεκριμένα, παρόλο που η Amazon κατάφερε με επιτυχία να διαβάσει την αγορά της Αμερικής και να ετοιμάσει την κατάλληλη υποδομή, το ίδιο δε συνέβη και για την Ευρώπη, αφού οι παίκτες ήταν πολλοί περισσότεροι από την χωρητικότητα των servers, με αποτέλεσμα μεγάλες ουρές αναμονής.

Τώρα, για να λύσει το πρόβλημα, η εταιρία ανακοίνωσε πως εγκατέστησε οκτώ νέους Ευρωπαϊκούς servers, με ονομασία ‘Europe West’. Η επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει:

Αναμένουμε ότι το άνοιγμα του νέου region δε θα εξαλείψει εντελώς, αλλά σίγουρα θα μειώσει τους χρόνους αναμονής για το Europe Central. Ωστόσο, οι παίκτες που επιλέγουν το νέο Europe West region έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να βιώσουν μεγάλες ουρές.

Να σημειωθεί πως αν μετακινηθείτε σε νέο region θα συνεχίσετε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Royal Crystals και Crystalline Aura σας, αλλά τα αντικείμενα που έχετε αποκτήσει ή που έχετε κάνει redeem δε μεταφέρονται.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, οι μεγάλες ουρές θα γίνουν πολύ πιο σπάνιο φαινόμενο, ωστόσο χρειάζεται προσοχή για όσους επιθυμούν να κάνουν τη μετάβαση στο νέο region, μιας και δεν υπάρχει κάποια server transfer λειτουργία.

Βέβαια, για να δελεάσει τους παίκτες, η Amazon ανακοίνωσε πως όσοι ξεκινήσουν από την αρχή στους Europe West servers θα λάβουν διάφορα rewards για κάθε μια από τις 10 πρώτες τους μέρες, μαζί με άλλα bonus. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα σχετικά με αυτά, καθώς και άλλες λεπτομέρειες για τους νέους servers, πατώντας εδώ.