Δεν προλάβατε να παραγγείλετε Steam Deck; Φτιάξτε το μόνοι σας!

Η Valve ανάρτησε τα αρχεία
12 Φεβρουαρίου 2022 11:17
Δεν προλάβατε να παραγγείλετε Steam Deck; Φτιάξτε το μόνοι σας!

Δε χωρά αμφιβολία πως η νέα φορητή κονσόλα της Valve, το Steam Deck, είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα προϊόντα της gaming βιομηχανίας φέτος. Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσής της πέρυσι τον Ιούλιο, έγινε περιζήτητή, με πολλούς gamers να μην προλαβαίνουν καν τις αρχικές κρατήσεις.

Αν, λοιπόν, ανήκετε σε αυτήν ομάδα, δηλαδή σε αυτούς που θέλουν το Steam Deck και δεν πρόλαβαν τις αρχικές κρατήσεις, η Valve σας έχει τη λύση…περίπου. Συγκεκριμένα, η εταιρία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να πειραματιστούν και να φτιάξουν το δικό τους πλαστικό Steam Deck, αφού ανάρτησε τα CAD αρχεία του εξωτερικού της κονσόλας στην σελίδα της στο GitLab.

Αυτό σημαίνει πως οποιοσδήποτε διαθέτει 3D εκτυπωτή μπορεί αυτή τη στιγμή να αποκτήσει μια 1 προς 1 ρέπλικα του Steam Deck. Φυσικά, θα λείπει το εσωτερικό, η οθόνη και όλα τα πλήκτρα και τα joysticks δε θα μπορούν να πατηθούν ή να κινηθούν, αλλά είναι και αυτό μια αρχή.

Το αξιοσημείωτο είναι πως τα αρχεία αναρτήθηκαν με Creative Commons άδεια, πράγμα που σημαίνει πως οι χρήστες μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και να τα τροποποιήσουν χωρίς να πάρουν ρητή άδεια από τη Valve. Είναι βέβαιο, λοιπόν, πως οι modders θα πιάσουν δουλειά και σίγουρα μελλοντικά θα δούμε απίθανα projects που βασίζονται στα σχέδια της Valve ή που αφορούν την κονσόλα αυτή καθ’ αυτή.

Μπορείτε να κατεβάσετε τα επίσημα 3D CAD αρχεία του Steam Deck πατώντας εδώ.