Ετοιμαστείτε:  Έρχονται και επίσημα περισσότερες ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ εξαγορές στο gaming!

Δηλώσεις από Sony και Geoff Keighley
01 Φεβρουαρίου 2022 20:07
Ετοιμαστείτε:  Έρχονται και επίσημα περισσότερες ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ εξαγορές στο gaming!

Μέσα στον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους είδαμε όχι μια, όχι δύο, αλλά τρείς κολοσσιαίες εξαγορές πολλών δισεκατομμυρίων στη gaming βιομηχανία.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, την αρχή έκανε η Take-Two, «ρίχνοντας» $13 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της mobile publishing εταιρίας Zynga, γνωστή μεταξύ άλλων για τίτλους όπως το Zynga Poker, το FarmVille, το Mafia Wars κ.α. Στη συνέχεια η Microsoft ήρθε να σπάσει κάθε προηγούμενο με τεράστια διαφορά, ξοδεύοντας το εξωπραγματικό ποσό των $70 δισεκατομμυρίων για την Activision Blizzard, η οποία ευθύνεται για τα Call of Duty, World of Warcraft, Diablo, Overwatch, Crash, Tony Hawk και πολλά ακόμη παιχνίδια.

Τελικά, το κερασάκι στην τούρτα ήρθε πριν μερικές ώρες από τη Sony, η οποία έβαλε ομοίως βαθιά το χέρι στην τσέπη, αποκτώντας την Bungie έναντι περίπου $4 δισεκατομμυρίων. Πρόκειται για ένα στούντιο που έχει μακρά ιστορία με το Xbox, αφού κάποτε είχε εξαγοραστεί από τη Microsoft, κυκλοφορώντας την αρχική θρυλική Halo τριλογία που έβαλε στον gaming χάρτη το gaming τμήμα της αμερικανικής εταιρίας. Λίγο πριν την δεκαετία του 2010, το στούντιο έγινε ανεξάρτητο και συνεργάστηκε με την Activision για το Destiny, ενώ τώρα ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του, κάτω από την ομπρέλα των PlayStation Studios.

Όπως φαίνεται, αυτές οι γιγαντιαίων διαστάσεων εξαγορές είναι μόνο η αρχή. Συγκεκριμένα, ο πασίγνωστος διοργανωτής και παρουσιαστής των The Game Awards, Geoff Keighley, αποκάλυψε σύμφωνα με δικές του πηγές πως διάφορες ακόμη συμφωνίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων. Αναλυτικότερα, τόνισε:

Έχω ακούσει από πολλούς ανθρώπους: Όπως μπορεί να υποψιαζόσασταν, υπάρχουν μερικές ακόμη μεγάλες συμφωνίες στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών που βρίσκονται στα τελικά στάδια των διαπραγματεύσεων. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά!

Ποια είναι η γνώμη σας για τη γενική αυτή συγχώνευση που βλέπουμε; Είναι καλό για τα παιχνίδια; Προσωπικά είμαι αναποφάσιστος.

Ακολουθούν τα σχετικά tweets:

Παράλληλα, και ο επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan, δήλωσε ξεκάθαρα πως η Sony δεν έχει τελειώσει και πρόκειται να κάνει περισσότερες εξαγορές στο προσεχές μέλλον. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο GamesIndustry.biz τόνισε:

Θα πρέπει οπωσδήποτε να περιμένετε περισσότερα. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τελειώσει. Με το PlayStation, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Προσωπικά θα περάσω χρόνο με τον Pete και την ομάδα στη Bungie, διασφαλίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά και ότι η αυτονομία σημαίνει αυτονομία. Αλλά σε άλλα μέρη του οργανισμού, έχουμε πολλές ακόμη κινήσεις να κάνουμε.

Είναι, επομένως, επίσημο. Το PlayStation δεν έχει τελειώσει σε καμία περίπτωση και ετοιμάζει πολλές ακόμη εξαγορές. Αν λάβουμε υπόψη και τις δηλώσεις του Keighley πως διάφορες συμφωνίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων, μάλλον δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να αποκαλυφθούν τα σχέδια της Sony.