Το GTA Online χρησιμοποιείται από καρτέλ ναρκωτικών για να στρατολογήσουν "βαποράκια"

Οι αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ ανακάλυψαν μια απίστευτη κι όμως αληθινή υπόθεση
27 Ιανουαρίου 2022 20:10
Το GTA Online χρησιμοποιείται από καρτέλ ναρκωτικών για να στρατολογήσουν "βαποράκια"

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Grand Theft Auto V έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο διαφόρων υποθέσεων πέραν των ορίων του gaming και αυτή τη φορά το GTA Online βρίσκεται στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών στις ΗΠΑ. 

Ποιος ο λόγος αυτή τη φορά ; Μια υπόθεση ήρθε στο φως πρόσφατα όπως μετέδωσε το Forbes που αναφέρει ότι μέλη των καρτέλ ναρκωτικών σε Μεξικό και ΗΠΑ χρησιμοποιούν τον τίτλο της Rockstar Games για να στρατολογήσουν "βαποράκια"

Το περιστατικό έσκασε σαν είδηση στα ειδησεογραφικά μέσα των ΗΠΑ όταν οι αστυνομικές αρχές έπιασαν στα πράσα μια νεαρή γυναίκα που με ένα τζιπ μετέφερε 60 κιλά μεθαμφεταμίνης. Στην ομολογία της εξήγησε όμως πως μετατράπηκε σε βαποράκι μέσω μιας γνωριμίας που έκανε μέσω του GTA Online. 

Ένας τύπος ονόματι "George" την προσέγγισε και έγιναν φίλοι μέσα από το παιχνίδι. Η σχέση τους προχώρησε και συζητούσαν μέσω του Snapchat εκεί όπου της έκανε την πρόταση να μεταφέρει διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές στο Μεξικό, με αμοιβή που έφτανε τα 2.000 δολάρια. Ωστόσο στην απόπειρά της συνελήφθη από τις αρχές στην Αριζόνα. 

H νεαρή κοπέλα ονόματι Alyssa Navarro κατηγορείται πλέον για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που τα καρτέλ χρησιμοποιούν παιχνίδι προς όφελός τους, καθώς στο Μεξικό το Free Fire βρέθηκε στην ίδια θέση. 

Οι αρχές σε Ηνωμένες Πολιτείες και Μεξικό εξετάζουν πιο βαθιά την υπόθεση ούτως ώστε να συλλάβουν περισσότερα καρτέλ μέσα από το βιντεοπαιχνίδι της Rockstar Games.