Το Assassin’s Creed 3 θα ήταν κανονικά το τελευταίο με εντελώς διαφορετικό φινάλε!

Το οποίο αποκαλύπτεται δέκα χρόνια μετά
24 Ιανουαρίου 2022 17:13
Το Assassin’s Creed 3 θα ήταν κανονικά το τελευταίο με εντελώς διαφορετικό φινάλε!

Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το Assassin's Creed III, το οποίο ήταν και το μεγάλο φινάλε για την ιστορία του μέχρι τότε κεντρικού πρωταγωνιστή της σειράς, Desmond Miles.

Ωστόσο, τώρα, τόσα χρόνια μετά, αποκαλύφθηκαν επιτέλους τα αρχικά σχέδια του δημιουργού του. Συγκεκριμένα, ο πατέρας των Assassin’s Creed, Patrice silets, μίλησε στον ερευνητή Lars de Wildt σχετικά με το πραγματικό του όραμα το 2019 και η συνέντευξη ήρθε μόλις στην επιφάνεια. Να σας υπενθυμίσουμε πως μετά την κυκλοφορία του λατρεμένου Assassin's Creed II, το οποίο επιμελήθηκε ο ίδιος ο Désilets ως director, ο σχεδιαστής έφυγε από τη Ubisoft (έπειτα από μια δημόσια ρήξη με τον CEO Yves Guillemot).

Ποια ήταν τα αρχικά σχέδια για τη σειρά Assassin’s Creed;

Τα πλάνα για το πασίγνωστο franchise Assassin’s Creed που συνεχίζεται απτόητο μέχρι και σήμερα, ήθελαν τη σειρά να ολοκληρώνεται με το Assassin’s Creed III, το οποίο ο Désilets είχε σχεδιάσει εντελώς διαφορετικά.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το τρίτο παιχνίδι θα έλυνε τη διαμάχη μεταξύ Assassins και Templars στο ‘τώρα’, με τον Desmond Miles να καταστρέφει τον οργανισμό Abstergo, χρησιμοποιώντας τις κοινές γνώσεις και ικανότητες όλων των προγόνων του, όπως ο Altair του πρώτου παιχνιδιού και ο Ezio.

Μάλιστα, μιλώντας στο Eurogamer, ο creative director του Assassin’s Creed 3, Alex Hutchinson, επιβεβαιώσε πως πράγματι τα αρχικά σχέδια ήταν το παιχνίδι να εστιάζει πολύ περισσότερο στο ‘τώρα’, δείχνοντας κυρίως την προσπάθεια του Desmond.

Ποιο ακριβώς θα ήταν, όμως, το τέλος για τον Desmond; Στο Assassin’s Creed 3 βλέπουμε το τέλος του κόσμου το 2012 να πλησιάζει. Επομένως, ο Desmond και η Lucy ξεκινούσαν έναν καινούργιο πολιτισμό κάπου αλλού, ως νέοι ‘Αδάμ’ και ‘Εύα’.

Τέλος, όσον αφορά το που θα πήγαιναν ο Desmond και η  Lucy, η απάντηση μάλλον θα σας εκπλήξει, καθώς μιλάμε για το διάστημα!

Ναι, το Assassin’s Creed θα τελείωνε κανονικά στο 3 και ο πρωταγωνιστής της σειράς θα έφευγε στο διάστημα για να ξεκινήσει έναν δικό του πολιτισμό.

Για την ιστορία, ο Désilets είχε απαντήσει χαρακτηριστικά στο ερώτημα, λέγοντας:

Μπουμ! Είναι ένα γαμημένο διαστημόπλοιο!

Φυσικά, μέχρι το Assassin’s Creed να φτάσει στο τρίτο του αριθμημένο κεφάλαιο, τα αρχικά πλάνα του Désilets άλλαξαν ριζικά. Ναι μεν το παιχνίδι ολοκλήρωσε την ιστορία του Desmond, καταστέλλοντας τον κίνδυνο να καταστραφεί ο κόσμος, ωστόσο η τεράστια επιτυχία του δεύτερου κεφαλαίου έκανε την ιστορία του Ezio να επεκταθεί σε τριλογία και τη σειρά να συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Κάπως έτσι, λοιπόν, ο οργανισμός Abstergo επιβίωσε κανονικά και συνεχίζει στο ρόλο του κακού.