Κενό ασφαλείας στο online του Dark Souls 3 σας αφήνει ξεκρέμαστους σε hackers

Πώς όμως συνέβη αυτό και ποιους επηρεάζει;
23 Ιανουαρίου 2022 16:27
Κενό ασφαλείας στο online του Dark Souls 3 σας αφήνει ξεκρέμαστους σε hackers

Το Dexerto σύμφωνα με ρεπορτάζ του αναφέρει πως υπάρχει ένα επικίνδυνο exploit στο online του Dark Souls 3, το οποίο μπορεί να σας αφήσει ευάλωτους σε hackers. Πρόκειται για ένα κενό ασφαλείας τύπου RCE (Remote Code Execution) όπου επηρεάζει μόνο τους PC παίκτες του τίτλου προς το παρόν, ενώ δεν αποκλείεται να αφορά τα υπόλοιπα Dark Souls παιχνίδια, καθώς και το επερχόμενο Elden Ring

Ένας streamer ονόματι The Grim Reaper κατά τη διάρκεια που έπαιζε στο online του Dark Souls 3 είδε το παιχνίδι του να κρασάρει και το "text-to-speech" generator των Windows να μιλάει από μόνο του! Μάλιστα άνοιξε από μόνο του το PowerShell και έτρεξε ένα script, κάτι που αποτέλεσε δείγμα ότι έχει χακαριστεί το PC του.

Τι συνέβη τελικά; 

Όπως αποδείχθηκε ο hacker δεν ήθελε να τον βλάψει αλλά να κάνει μια ζωντανή επίδειξη του προβλήματος και του κενού ασφαλείας. Όπως έγραψε σε έναν discord server θέλησε να κάνει δημόσιο το θέμα μιας και κανένας από την ομάδα της FromSoftware δεν του απάντησε. 

Επομένως ξεκίνησε να χακάρει κόσμο για να φέρει δημοσιότητα στο θέμα, κάτι που εν τέλει το κατάφερε. 

Το RCE είναι ένα από τα πιο ύπουλα και σοβαρά κενά ασφαλείας καθώς μπορεί να προκαλέσει, όπως τονίζει η Kaspersky, ανεπανόρθωτη ζημιά στο PC και να σας κλέψουν τα προσωπικά δεδομένα σας. 

To γνωστό anti-cheat mod που έφτιαξε η κοινότητα των Souls, Blue Sentinel, έχει δεχθεί patch που το προστατεύει από αυτή την ευπάθεια. Στο subreddit του Dark Souls 3, εξηγείται πως συνολικά τέσσερα άτομα της κοινότητας είναι γνώστες του αντικειμένου. Οι δύο είναι developers της Blue Sentinel και οι άλλοι δύο πιθανότατα να είναι αυτοί που το έφεραν στην επιφάνεια. 

Μέχρι την ώρα γραφής του άρθρου η Bandai Namco δεν έχει απαντήσει στο ζήτημα ασφαλείας που προέκυψε. 

Tags: