Μπάχαλο στο Twitch με δημόσια κόντρα Ninja εναντίον Pokimane - Απειλές για μηνύσεις

Ορκίζεται στη μνήμη του παππού του ο Ninja
19 Ιανουαρίου 2022 17:18
Μπάχαλο στο Twitch με δημόσια κόντρα Ninja εναντίον Pokimane - Απειλές για μηνύσεις

Δημόσια κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, μεταξύ δύο εκ των μεγαλύτερων streamers της πασίγνωστης πλατφόρμας Twitch. Ο λόγος γίνεται για τον Tyler “Ninja” Blevins, ο οποίος έφτασε σε σημείο να απειλεί την Imane “Pokimane” Anys με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Όλα ξεκινήσαν στις 12 Ιανουαρίου, όταν ο δημοφιλής streamer Jidion “JiDion” Adams και οι θεατές του κατέκλισαν το κανάλι της Pokimane, κάνοντας, όπως ονομάζεται, hate raid. Οι λόγοι για αυτή την ενέργεια είναι άγνωστοι, αλλά η «επίθεση» δεν πέρασε απαρατήρητη. Συγκεκριμένα, οι ακόλουθοι του JiDion ξεκίνησαν να κάνουν spam στο chat της Pokimane την φράση 'L + ratio' για να υποτιμήσουν την Pokimane, η οποία αναγκάστηκε να διακόψει εκτάκτως το 12ώρο Valorant stream της.

Αρχικά το Twitch έκανε ban τον JiDion για 14 ημέρες, με αφορμή το hate raid. Ωστόσο, τα πράγματα κλιμακώθηκαν και τελικά ο streamer έλαβε μόνιμο ban από την πλατφόρμα. Κάπου εδώ έρχεται να μπει στο θέμα ο Ninja.

Στις 17 Ιανουαρίου, η Pokimane πραγματοποίησε ένα νέο stream για να συζητήσει το περιστατικό. Κατά τη διάρκεια αυτής της μετάδοσης, μοιράστηκε διάφορα clips από streams του Ninja, στα οποία εκείνος σχολίαζε το συμβάν. Σε ένα από αυτά τα clips, η Pokimane δείχνει τον Ninja να λέει στο κοινό του πως έχει μιλήσει με τον αντιπρόσωπό του στο Twitch για να δει αν μπορεί να βοηθήσει κάπως τον JiDion, αλλά ανέφερε πως εν τέλει δε μπορεί να κάνει κάτι.

Παρόλο που φαίνεται να το είπε αυτό σε βίντεο, λίγο αργότερα ο Ninja έστειλε προσωπικό μήνυμα στην Pokimane εξηγώντας πως δεν ήρθε ποτέ σε επικοινωνία με το Twitch σχετικά με το συμβάν. Μάλιστα, ο Ninja ορκίστηκε στη ζωή του παππού του που μόλις έφυγε από τη ζωή πως δεν μίλησε με αντιπρόσωπο του Twitch, τονίζοντας στην Pokimane πως «κάνει πολύ μεγάλο λάθος».

Η Pokimane έδειξε στον αέρα τα προσωπικά αυτά μηνύματα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Κάπου εκεί ήταν που η κατάσταση ξέφυγε.

Σε ένα νέο screenshot που μοιράστηκε η Pokimane, η manager και γυναίκα του Ninja, Jessica Blevins, της έστειλε προσωπικό μήνυμα, τονίζοντας πως εξετάζουν νομικές ενέργειες. Η Blevins ισχυρίζεται πως ο Ninja ξεκαθάρισε στην Pokimane πως δεν έκανε κάτι και πλέον η streamer είναι αυτή που παρενοχλεί τον Ninja. Στη συζήτηση ήρθε μέχρι και απειλή μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το αν η κόντρα του Ninja και της Pokimane θα φτάσει όντως στα δικαστήρια είναι άγνωστο.

Τέλος, ο JiDion που ξεκίνησε το όλο θέμα και είναι γνωστός για τις φάρσες που κάνει στο YouTube, ανάρτησε ένα βίντεο στο οποίο παραδέχεται πως του άξιζε το ban, αφού πήγε κόντρα στους κανονισμούς του Twitch. Βέβαια, ζήτησε να υπάρχει ίση αντιμετώπιση, αφού πιστεύει πως το μόνιμο ban είναι υπερβολικό για κάποιον που παραβιάζει τους κανόνες για πρώτη φορά.

Tags: