Ο ηθοποιός του Joel από το The Last of Us εξόργισε το internet για…NFTs

«Μπορείς να μισείς ή μπορείς να δημιουργείς»
15 Ιανουαρίου 2022 12:21
Ο ηθοποιός του Joel από το The Last of Us εξόργισε το internet για…NFTs

Πρώτο θέμα στους gaming κύκλους έγινε τις τελευταίες ώρες ο Troy Baker, με τους gamers να κατακρίνουν το νέο project στο οποίο εμπλέκεται. Πρόκειται για έναν από τους γνωστότερους voice actors της βιομηχανίας, έχοντας παίξει λατρεμένους ρόλους, όπως ο Joel στο The Last of Us, ο Booker στο BioShock Infinite, o Higgs στο Death Stranding και ο Agent Jonesy στο Fortnite.

Ο λόγος; Ο Baker ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με την VoiceverseNFT, μια εταιρία που περιγράφει τον εαυτό της ως την πρώτη στον κόσμο που πουλά VoiceNFTs. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω NFTs συνοδεύονται από μια AI τεχνολογία και υπόσχονται σε όσους τα αγοράσουν πως θα μπορούν να δημιουργήσουν αυτόματα περιεχόμενο με τη φωνή του ηθοποιού που αγόρασαν, το οποίο περιεχόμενο, μάλιστα, θα τους ανήκει νομικά.

Αυτό που βέβαια κράτησαν οι περισσότεροι ήταν μια φράση του ηθοποιού. Συγκεκριμένα, ο Baker αποκάλυψε πως συνεργάζεται με την εν λόγω εταιρία, δηλώνοντας:

«Μπορείς να μισείς ή μπορείς να δημιουργείς»

Αυτή η δήλωση του ηθοποιού ήταν που πυροδότησε και τις περισσότερες αντιδράσεις, με τους gamers να τονίζουν τα αρνητικά των NFTs, όπως το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν συγκεκριμένα από την ιδέα των VoiceNFTs για τους ίδιους τους voice actors της βιομηχανίας.

Οι αντιδράσεις μάλιστα ήταν τόσο σφοδρές που ο Baker αναγκάστηκε να προβεί σε επεξηγηματικές δηλώσεις, επισημαίνοντας:

Η φράση περί μίσους και δημιουργίας μπορεί να ήταν λίγο ανταγωνιστική. Ελπίζω όλοι να με συγχωρέσετε για αυτό. Ήταν μια κακή απόπειρα να αντιμετωπίσω ένα σοβαρό θέμα με χιούμορ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα νέα tweets του, μέσα από το οποία ζητά συγνώμη.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, συνοπτικά, τα NFTs είναι ψηφιακά αντικείμενα που βασίζονται στην blockchain τεχνολογία. Προς το παρόν χρησιμοποιούνται για αγορά ψηφιακής τέχνης, όπως ένας πίνακας, φωτογραφία ή βίντεο, τα οποία μπορεί κάποιος να τα έχει νόμιμα στην κατοχή του με απόδειξη της ιδιοκτησίας τους. Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό επεξηγηματικό άρθρο των Unboxholics πατώντας εδώ.