Μετά από εβδομάδες εκτός, το Final Fantasy 14 θα αρχίσει να πωλείται ξανά  

Και η Square Enix εξηγεί

Μετά από εβδομάδες εκτός, το Final Fantasy 14 θα αρχίσει να πωλείται ξανά

Όπως σας ενημερώσαμε, στα μέσα του Δεκεμβρίου η Square Enix σταμάτησε να πουλά σε νέους παίκτες το Final Fantasy 14, καθώς η κυκλοφορία του Endwalker expansion έφερε τόσο κόσμο που οι servers «γονάτισαν».

Τώρα, περίπου ένα μήνα μετά, έγινε γνωστό πως το λατρεμένο MMO θα επιστρέψει στα ράφια των ψηφιακών καταστημάτων. Συγκεκριμένα, ο director και producer του τίτλου, Naoki Yoshida, ανάρτησε μια δημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού, ανακοινώνοντας πως οι πωλήσεις του τίτλου θα συνεχιστούν στις 25 Ιανουαρίου.

Η Square Enix κατάφερε να αναβαθμίσει τις διαδικτυακές της υποδομές και έτσι θα ανοίξει ένα νέο data center στην Ωκεανία στις 25 Ιανουαρίου με πέντε ξεχωριστούς κόσμους. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Yoshida, οι νέοι αυτοί κόσμοι θα πρέπει να είναι αρκετοί για να φιλοξενήσουν όλους τους παίκτες της περιοχής, αποσυμφορίζοντας κατά συνέπεια και τους υπόλοιπους servers ανά τον κόσμο. Παράλληλα, και οι Ιαπωνικοί servers θα επεκταθούν με ένα τέταρτο data center, ανοίγοντας χώρο για άλλους 50,000 παίκτες. Τέλος, η εταιρία σχεδιάζει αντίστοιχες επεκτάσεις σε Αμερική και Ευρώπη, το καλοκαίρι του 2022 και του καλοκαίρι του 2023 αντίστοιχα. 

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, ο εφιάλτης των ατελείωτων queues και τα υπόλοιπα τεχνικής φύσεως προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι παίκτες του τίτλου τελευταία, μάλλον ανήκουν στο παρελθόν.

Το Final Fantasy XIV: Endwalker είναι διαθέσιμο για PS4, PS5 και PC.