Προγραμματιστής παίζει DOOM με παλιό τηλέφωνο «ροδέλας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιατί το DOOM τρέχει κυριολεκτικά ΠΑΝΤΟΥ
13 Ιανουαρίου 2022 11:51
Προγραμματιστής παίζει DOOM με παλιό τηλέφωνο «ροδέλας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν υπάρχει ένα παιχνίδι που τρέχει κυριολεκτικά παντού, αυτό είναι δίχως αμφιβολία το DOOM. Ανά τα χρόνια έχουμε δει τη μεταφορά του σε ATM τράπεζας, σε θερμοστάτη, σε εκτυπωτή με οθόνη, σε έξυπνο ψυγείο, σε ταμειακή μηχανή των McDonald's, σε τεστ εγκυμοσύνης, μέχρι και σε…πατάτες (κυριολεκτικά).

Τώρα, ένας προγραμματιστής μοιράστηκε στο Reddit το νέο του project, προσθέτοντας μια ακόμη καταχώρηση στη λίστα των θεότρελων ports του shooter της id Software. Συγκεκριμένα, κάνοντας χρήσης ενός μικροελεγκτή Arduino Pro Micro, o χρήστης g_calgary μετέτρεψε ένα παλιό τηλέφωνο με «ροδέλα» σε gaming χειριστήριο. Φυσικά, για να δοκιμάσει πόσο καλά δουλεύει αποφάσισε να τρέξει ως πρώτο παιχνίδι το ιστορικό DOOM του 1993.

Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του και μπορείτε να το δείτε μέσα από τον player που ακολουθεί:

Ναι, και επίσημα ο g_calgary κατάφερε να φτιάξει το πιο αργό και άβολο χειριστήριο που έχει υπάρξει, αφού δέχεται μόνο μια εντολή τη φορά. Ποια είναι τα κουμπιά; Για να πάει ο χαρακτήρας μπροστά πρέπει να καλέσεις το νούμερο 4, για να πάει πίσω το 5, δεξιά-αριστερά με το 2 και το 3, ενώ το 1 και το 6 στέλνουν την εντολή του CTRL και του Space αντίστοιχα.

Ο πήχης για άλλη μια φορά ανεβαίνει, λοιπόν, και μένει να δούμε ποιον ακόμη θεότρελο τρόπο θα σκεφτούν οι gamers για να παίξουν το DOOM.

Tags: