Xbox Series X|S: Ξεπερνούν σε πωλήσεις τους προκατόχους τους μέχρι στιγμής

Η Microsoft δηλώνει πως η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από τα αποθέματα
11 Ιανουαρίου 2022 12:54
Xbox Series X|S: Ξεπερνούν σε πωλήσεις τους προκατόχους τους μέχρι στιγμής

Το πρόβλημα με τα chips και το stock των νέων οικιακών συσκευών των Microsoft και Sony είναι γνωστό από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησαν, λόγω της πανδημίας, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στα εργοστάσια παραγωγής. 

Αυτό όμως δε φαίνεται να πτοεί τα Xbox Series X|S, καθώς όπως δηλώνει το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer σε νέα του συνέντευξη στη New York Times, οι πωλήσεις τους έχουν ξεπεράσει τους προκατόχους του μέχρι στιγμής. Εννοώντας πως οι πωλήσεις τους είναι καλύτερες στο ίδιο χρονοδιάγραμμα σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. 

"Μέχρι αυτό το σημείο έχουμε πουλήσει περισσότερες κονσόλες από αυτή τη γενιά των Xbox, δηλαδή τα Series X και S, από ότι πουλήσαμε σε οποιαδήποτε άλλη γενιά." είπε χαρακτηριστικά ο Spencer. 

Αναφέρθηκε και στο γεγονός πως η ζήτηση είναι πολύ υψηλότερη από το απόθεμα. Μάλιστα δηλώνει πως δεν είναι μόνο επειδή το stock είναι λιγότερο από ποτέ αλλά γιατί και η ζήτηση έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προηγούμενες γενιές: 

Αν σκέφτεστε να πάρετε ένα νέο Xbox ή PlayStation αυτή τη στιγμή από την αγορά θα δείτε πως είναι πολύ δύσκολο να βρείτε. Και δεν είναι επειδή τα αποθέματα είναι λιγότερα από ποτέ. Στην πραγματικότητα τα αποθέματα είναι περισσότερα από ποτέ. Είναι η ζήτηση που ξεπερνάει τα αποθέματα για όλους μας. Οπότε είναι δουλειά μας να τροφοδοτήσουμε αυτή τη ζήτηση."

Τέλος, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα αυτής της γενιάς, αυτό του scalping: 

Πως γίνεται να διαχειριστείς το θέμα ούτως ώστε οι πραγματικοί πελάτες σου να αγοράζουν τις κονσόλες και όχι ένα μάτσο scalpers και bots που τα εξασφαλίζουν μαζικά; Είναι πολυσύνθετο το θέμα και είναι κάτι που η ομάδα ασχολείται 24/7 για να το λύσει.