ΔΙΑΡΡΟΗ: Το Age of Empires 4 μάλλον ετοιμάζεται για τις Xbox κονσόλες

Ανακαλύφθηκε στη βάση δεδομένων του Xbox Live
10 Ιανουαρίου 2022 16:33
ΔΙΑΡΡΟΗ: Το Age of Empires 4 μάλλον ετοιμάζεται για τις Xbox κονσόλες

Πριν το Age of Empires IV κυκλοφορήσει για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές πέρυσι, η Microsoft είχε ρωτηθεί αρκετές φορές αν σκοπεύει να φέρει τον τίτλο και στις Xbox κονσόλες, αφήνοντας πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Όπως φαίνεται, οι διπλωματικές απαντήσεις των στελεχών των Xbox Game Studios δεν ήταν τυχαίες, αφού η εταιρία πειραματίζει τώρα μια ένα port του Age of Empires IV στις κονσόλες. Αναλυτικότερα, ο Twitter λογαριασμός Aggiornamenti Lumia που σκαλίζει συνεχώς τη βάση δεδομένων του Xbox Live (και στο παρελθόν είχε διαρρεύσει την ημερομηνία κυκλοφορία του multiplayer του Halo Infinite) ανακάλυψε τώρα μια καταχώρηση που αφορά το Age franchise. Συγκεκριμένα, ένα παιχνίδι με την ίδια κωδική ονομασία του Age of Empires IV αναρτήθηκε στους servers του Xbox Live, για δοκιμή στις Xbox κονσόλες. Το τι σημαίνει αυτό είναι φυσικά προφανές.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, η Microsoft θα ακολουθήσει την ίδια στρατηγική με το Microsoft Flight Simulator, το οποίο ομοίως ήταν κατεξοχήν PC τίτλος και έτσι έφτασε με καθυστέρηση στις Xbox κονσόλες, με ειδικό σύστημα χειρισμού.

Σίγουρα το Age of Empires 4 θα είναι πολύ σημαντική προσθήκη στο Xbox Game Pass των κονσολών, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι τι έχει κάνει η ομάδα ανάπτυξης με τον χειρισμό. Η μεταφορά ενός strategy τίτλου σε controller δεν είναι εύκολη υπόθεση, οπότε μένει να δούμε στην πράξη πόσο καλή θα είναι η όποια υλοποίηση.