Ο συνιδρυτής της Playground Games των Forza Horizon αποχωρεί μετά από 12 χρόνια

Επίσημες δηλώσεις από τη Microsoft
06 Ιανουαρίου 2022 11:43
Ο συνιδρυτής της Playground Games των Forza Horizon αποχωρεί μετά από 12 χρόνια

Όπως αποκάλυψε η Microsoft μέσα από μια δήλωση που παραχώρησε στο Windows Central, ο συνιδρυτής της Playground Games, Gavin Raeburn, αποχώρησε από το στούντιο μετά από 12 χρόνια.

Πρόκειται για την ταλαντούχα ομάδα των Xbox Game Studios που ευθύνεται για τη σειρά Forza Horizon, χάρη στην οποία έχει αποκτήσει αμέτρητα βραβεία. Η Playground ιδρύθηκε το 2009 από τον Raeburn και τον Trevor Williams και έμελλε να αλλάξει το τοπίο των racing παιχνιδιών με τα open world Forza Horizon πως γνώρισαν τρομερή επιτυχία ακόμη και στη μαύρη περίοδο του Xbox One, προσελκύοντας δεκάδες εκατομμύρια παίκτες.

Όπως επισήμανε ο Alan Hartman, επικεφαλής των Forza και Fable franchises στη Microsoft, ο Williams θα αναλάβει πλέον το ρόλο του επικεφαλής. Συγκεκριμένα, τόνισε:

Μετά από 12 χρόνια δουλεύοντας σε πέντε βραβευμένα Forza Horizon παιχνίδια, ο Studio Director Gavin Raeburn φεύγει από την Playground Games. Όντας ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Playground Games, ευχαριστούμε τον Gav για την ηγεσία του και τις συνεισφορές του στο Forza franchise και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο. Ο συνιδρυτής Trevor Williams θα κάνει τη μετάβαση από General Manager σε Studio Head άμεσα, καθώς η ομάδα της Playground Games εστιάζει σε ενημερώσεις για το Forza Horizon 5 και στην ανάπτυξη του Fable.

Για την ιστορία, ο Gavin Raeburn ήταν ένας πραγματικός βετεράνος της βιομηχανίας, έχοντας δουλέψει σε cult classics όπως το The Equalizer του Commodore 64, καθώς και στα franchises DiRT, GRID και Forza. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε το λόγο που αποφάσισε να φύγει από το στούντιο, ούτε αν σκοπεύει να συνεχίσει την καριέρα του στο gaming κάπου αλλού.