Το Farming Simulator 22 έχει πουλήσει περισσότερο από το Ratchet και το Forza Horizon 5

Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά από την αγορά της Ευρώπης
28 Δεκεμβρίου 2021 16:32
Το Farming Simulator 22 έχει πουλήσει περισσότερο από το Ratchet και το Forza Horizon 5

Καθώς πλησιάζουμε το τέλος του έτους, περισσότερα στοιχεία πωλήσεων για τη φετινή χρονιά στο σύνολό της έρχονται στα φώτα της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του GamesIndustry.biz, Christopher Dring, αποκάλυψε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά της gaming βιομηχανίας και αναλυτικότερα από την αγορά της Ευρώπης.

Ξεκινώντας, ο Dring αναφέρει πως το 2021 ήταν μια σχετικά φτωχή χρονιά για τις νέες κυκλοφορίες στις διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Ως συνήθως, ο τίτλος που πούλησε περισσότερο ήταν το FIFA 22, το οποίο μάλιστα μέχρι στιγμής τα έχει πάει καλύτερα από τον προκάτοχό του. Ο αθλητικός τίτλος ήταν ο κορυφαίος σε πωλήσεις τόσο στο PlayStation όσο και στο Xbox chart. Συνολικά, στην πρώτη δεκάδα των εμπορικότερων παιχνιδιών για φέτος στην Ευρώπη υπάρχουν μόνο δύο «νέα» παιχνίδια, τα Call of Duty: Vanguard και Super Mario 3D World + Bowser's Fury. Τα Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl θα ήταν επίσης στη λίστα αν οι πωλήσεις τους συναθροίζονταν, ενώ στο όριο βρίσκεται και το Far Cry 6.

Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι πως το Farming Simulator 22 έχει πουλήσει περισσότερο από το The Legend of Zelda: Skyward Sword HD, από το Ratchet & Clank: Rift Apart, από το Monster Hunter Rise, από το Forza Horizon 5 και από το Marvel’s Guardians of the Galaxy. Φαίνεται πως οι Ευρωπαίοι παίκτες πραγματικά λατρεύουν τα simulator παιχνίδια!

Άλλα αξιοσημείωτα στατιστικά είναι πως το It Takes Two είναι το πιο επιτυχημένο νέο IP της χρονιάς στην Ευρώπη, με το Outriders να βρίσκεται με αρκετή διαφορά στη δεύτερη θέση. Τέλος, το Metroid Dread, παρόλο που τα πήγε πολύ καλύτερα από διάφορα άλλα κεφάλαια της σειράς, βρίσκεται μόλις στη θέση 23 του ετήσιου ευρωπαϊκού chart, πίσω από το New Pokémon Snap.