Τα 10 καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών σύμφωνα με τεράστια ιαπωνική δημοσκόπηση

Οι Ιάπωνες παίκτες διαμόρφωσαν τη δική τους λίστα
28 Δεκεμβρίου 2021 12:42
Τα 10 καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών σύμφωνα με τεράστια ιαπωνική δημοσκόπηση

Ο εξαιρετικά δημοφιλής τηλεοπτικός σταθμός της Ιαπωνίας, TV Asahi, ετοίμασε ένα ειδικό αφιέρωμα στα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως για να δημιουργήσει τη λίστα του, διοργάνωσε μια τεράστια δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, πάνω από 50,000 Ιάπωνες παίκτες κατέθεσαν την άποψή τους, επιλέγοντας αυτά που θεωρούν ως τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Η τελική δεκάδα που διαμορφώθηκε σίγουρα είναι ιδιαίτερη, δείχνοντας τα γούστα του ιαπωνικού κοινού, με πληθώρα από JRPGs σε διάφορες θέσεις, όπως το θρυλικό Final Fantasy VII που φιγουράρει τρίτο.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η λίστα περιλαμβάνει και αρκετούς πρόσφατους τίτλους. Αναλυτικότερα, ξεχωρίζουν τα παιχνίδια του Nintendo Switch, αφού η πρώτη δεκάδα περιλαμβάνει όχι ένα, όχι δύο, αλλά τέσσερα αποκλειστικά της υβριδικής κονσόλας, μεταξύ των οποίων και το The Legend of Zelda: Breath of the Wild στην πρώτη θέση. Αναλυτικά η λίστα ακολουθεί παρακάτω.

Τα δέκα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών για τους Ιάπωνες παίκτες:

  1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  2. Dragon Quest V
  3. Final Fantasy VII
  4. Animal Crossing: New Horizons
  5. Splatoon 2
  6. Dragon Quest III
  7. Super Smash Bros Ultimate
  8. Chrono Trigger
  9. Final Fantasy X
  10. Super Mario Bros. 3

Συνολικά η λίστα απαρτίζεται από 100 παιχνίδια, οπότε μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες θέσεις πατώντας εδώ.


Κατά καιρούς έχουν δημιουργηθεί πολλές λίστες «καλύτερων παιχνιδιών», όπως για παράδειγμα η πολυσυζητημένη του EDGE για τους κορυφαίους τίτλους της δεκαετίας. Αξίζει να σημειωθεί πως και αυτή περιλάμβανε το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, όπως μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Φυσικά, αν σας αρέσουν οι λίστες και μιας και βρισκόμαστε λίγο πριν την εκπνοή του έτους, πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε πολλά, πλούσια και ενδιαφέροντα αφιερώματα για τα παιχνίδια, τις ταινίες, τις σειρές, τις τεχνολογίες, τις tech συσκευές και τα anime που χαρακτήρισαν το 2021.

Τέλος, να σας υπενθυμίσουμε πως ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει και η μεγάλη ψηφοφορία για το Unboxholics' Community Choice - Game of the Year 2021, στην οποία μπορείτε να συμμετάσχετε πατώντας εδώ.