Η EA έφτιαχνε Harry Potter MMO παιχνίδι και το ακύρωσε γιατί δεν πίστευε στη σειρά

Σύμφωνα με πρώην στέλεχος
24 Δεκεμβρίου 2021 10:51
Η EA έφτιαχνε Harry Potter MMO παιχνίδι και το ακύρωσε γιατί δεν πίστευε στη σειρά

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο Twitch η πρώην director of product marketing της EA, Kim Salzer, αποκάλυψε πως η εταιρία ετοίμαζε ένα Harry Potter παιχνίδι, το οποίο τελικά ακυρώθηκε.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η EA έφτιαχνε ένα MMO, το οποίο θα είχε και offline και online στοιχεία και μάλιστα είχε φτάσει σε beta στάδιο. Μιλώντας για το ακυρωθέν project, η Salzer δήλωσε:

Κάναμε όλη την έρευνα και είχαμε φτιάξει την beta. Ήταν ένας συνδυασμός offline και online εμπειρίας, που θα περιλάμβανε μέχρι και αποστολή αντικειμένων στον πραγματικό κόσμο στους παίκτες, όπως βραβεία, έπαθλα και τέτοια πράγματα. Είχαμε μελετήσει διεξοδικά το project και ήμουν σίγουρη για την επιτυχία του. Τελικά, όμως, «σκοτώθηκε», για έλλειψη καλύτερου όρου, επειδή η ΕΑ ήταν σε μεταβατική περίοδο εκείνη την εποχή και έκανε κάποιες αλλαγές. Έτσι, απλά δεν ήξεραν ή δεν πίστευαν αρκετά ότι αυτό το IP θα έχει διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από έναν ή δύο χρόνια.

Αν αναλογιστούμε πως η Salzer ήταν director of product marketing στην EA από το 2000 μέχρι το 2003, το μεγάλο MMO Harry Potter παιχνίδι της EA ακυρώθηκε όταν κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες ταινίες. Στην πράξη αποδείχθηκε πως εκείνη η περίοδος ήταν μόνο η αρχή της «τρέλας», αφού το Harry Potter εξελίχθηκε σε πυλώνα της ποπ κουλτούρας και ακόμη και σήμερα, δύο δεκαετίες μετά παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές.

Φαίνεται, λοιπόν, πως κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της EA πήρε μια πολύ, πολύ λάθος απόφαση...

Εν τέλει, οι λάτρεις της σειράς έχουν να προσμένουν του χρόνου ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι στο σύμπαν του Harry Potter. Ο λόγος γίνεται για το Hogwarts Legacy που βρίσκεται υπό ανάπτυξη για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X | S και PC. Μέσα από τον player που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ξανά το αρχικό του trailer για να φρεσκάρετε τη μνήμη σας.