Η Tencent εξαγόρασε το στούντιο του Back 4 Blood

Κάτω από την ομπρέλα του κινεζικού κολοσσού η Turtle Rock Studios
18 Δεκεμβρίου 2021 12:18
Η Tencent εξαγόρασε το στούντιο του Back 4 Blood

Η Tencent συνεχίζει το σερί των εξαγορών της, εντάσσοντας στο δυναμικό της την Turtle Rock Studios, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα το Back 4 Blood.

Συγκεκριμένα, ο κινεζικός κολοσσός αγόρασε την μητρική εταιρία της Turtle Rock, ονόματι Slamfire, και έτσι απέκτησε συγχρόνως και την γνωστή ομάδα ανάπτυξης. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το στούντιο θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητο, στα γραφεία του στο Λέικ Φόρεστ στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους συνιδρυτής Phil Robb και Chris Ashton να παραμένουν ως οι επικεφαλής. Μάλιστα, η κινεζική εταιρία επισημαίνει πως η εξαγορά δε θα αλλάξει κάτι όσον αφορά τα μελλοντικά updates του Back 4 Blood.

Φυσικά, η κίνηση αυτή δείχνει για άλλη μια φορά τις προθέσεις της Tencent να εδραιώσει την παρουσία της στο δυτικό gaming. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα η εταιρία ξεκίνησε το publishing τμήματα Level Infinite, ενώ αυτή τη στιγμή έχει στην κατοχή της πολλές ακόμη ομάδες, όπως η Riot Games του League of Legends, η Funcom, η Splash Damage, η Supercell και η Digital Extremes του Warframe.

Συγχρόνως, η Tencent έχει μικρότερα μερίδια στις Epic Games, Activision Blizzard, Ubisoft, Paradox Interactive, Remedy Entertainment, Frontier Developments, Dontnod, Bloober Team, Klei, Playtonic, Platinum Games και Roblox Corporation.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί πως πριν μερικές ώρες κυκλοφόρησε και ένα τεράστιο update για το Back 4 Blood, με το οποίο η ομάδα εστιάζει κυρίως σε χαρακτηριστικά που ζητούσε εδώ και καιρό η κοινότητα. Η μεγαλύτερη νέα προσθήκη είναι η δυνατότητα να ολοκληρωθεί σε offline mode το campaign με κανονικό progression, κάτι για το οποίο το παιχνίδι είχε λάβει αυστηρή κριτική όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Παράλληλα, η ομάδα πρόσθεσε ένα νέο τύπο καρτών, νέο χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο και έκανε πολλές ακόμη διορθώσεις και αλλαγές.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για όλα όσα φέρνει το December 2021 update του Back 4 Blood, πατώντας εδώ.