Η CD Projekt έλυσε τις νομικές της διαφορές για το καταστροφικό ντεμπούτο του Cyberpunk 2077

Πληρώνοντας στους επενδυτές μόνο $1.85 εκατομμύρια
16 Δεκεμβρίου 2021 19:50
Η CD Projekt έλυσε τις νομικές της διαφορές για το καταστροφικό ντεμπούτο του Cyberpunk 2077

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το καταστροφικό ντεμπούτο του Cyberpunk 2077 είχε ως αποτέλεσμα όχι μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις συνολικά αγωγές από τους επενδυτές της CD Projekt.

Ο λόγος; Η αρχική έκδοση του παιχνιδιού υπέφερε από πολλά τεχνικά προβλήματα, ειδικότερα στις κονσόλες της προηγούμενης γενιάς. Το βασικό επιχείρημα στις αγωγές, λοιπόν, ήταν ότι η εταιρεία παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με την ποιότητα του παιχνιδιού στις κονσόλες προηγούμενης γενιάς, κάτι που οδήγησε σε αρνητικές αντιδράσεις από τους παίκτες και φυσικά σε επιπτώσεις εις βάρος του επενδυτικού κοινού που ενδεχομένως έχασε χρήματα.

Τελικά η CD Projekt φαίνεται πως τη γλύτωσε φτηνά, αφού έλυσε με εξωδικαστικό συμβιβασμό το θέμα, πληρώνοντας στους επενδυτές μόνο $1.85 εκατομμύρια. Βέβαια, ο λόγος που οι λέξεις «μόνο» και «εκατομμύρια» συνυπάρχουν στην ίδια πρόταση είναι πως η CD Projekt γέμισε τα ταμεία της με $563 εκατομμύρια από τις πωλήσεις του Cyberpunk 2077 μόνο μέσα στον πρώτο μήνα της πώλησής του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο συμβιβασμός αυτός έρχεται και με μια μικρή υποσημείωση. Συγκεκριμένα, η αποζημίωση προς του επενδυτές δεν αποτελεί επιβεβαίωση με κανέναν τρόπο πως οι προβληματισμοί τους ευσταθούν. Προφανώς αυτή είναι μια λεπτομέρεια που επιμελήθηκαν οι δικηγόροι της CD Projekt για να κλείσουν το νομικό παραθυράκι για τυχόν μελλοντικές αντίστοιχες ενέργειες.

Το Cyberpunk 2077 είναι διαθέσιμο για PS4, Xbox One και PC, με τις next gen εκδόσεις του αναμένονται τελικά το 2022. Για την ιστορία, πρόσφατα σας ενημερώσαμε για τις ελπίδες της CD Projekt σχετικά με το μέλλον του παιχνιδιού. Αναλυτικότερα, ο Πρόεδρός της είχε δηλώσει πως «στο τέλος το Cyberpunk 2077 θα θεωρείται πολύ καλό παιχνίδι». Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.